Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kulák na vodu ovládaný na dálku

Od: petr2 odpovědí: 17 změna:
Prosím pokud je to hloupá otázka tak to nekomentujte a nechte být…bez smíchu
Mám ve sklepě klasický kulák na otevírání uzavírání teplé vody v jedné větvi.Nebudu psát proč ale potřebuju ho často otvirat a zavírat.Do sklepa stále běhat je otrava.Není v dnešni moderni době ´´něco ´´ čim by šlo kulák zavírat / otevírat dálkově?
Děkuju

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Je. V průmyslových aplikacích to bez toho nejde.

google.com/...

hodnocení

3x
jirib
Zásuvky nejsou schváleny pro ČR,SK a PL...
Nekompatibilní,asi německé...

petr2
hodnocení

Aha no tak moc děkuju.Kouknu na to a na čtu snad nějaký jak spolehlivě to šlape.
Takže bud kulák s elektropohonem k tomu zásuvku na dálkové ovládání.Tam bude zalezet na jakou vzdálenost bude ta dálka.Nebo wifi.
Diky zatím všem.

kolemjdouci
hodnocení

0x

Několik let úspěšně používám na 1" kuláku na vodu

www.aliexpress.com/w/wholesale-Automatic-Manipulator-Shut-Off-Valve.html

Dobrý den

Mohu se zeptat který konkrétně z toho odkazu používáte? Já bych potřeboval taky něco takového na jeden klasický kulák na vodu 1/2 coul.A čím to pak ovládáte na dálku? wifi zásuvkou nebo zásuvkou na dálku? Aby to makalo na určitou vzdálenost

díky

kolemjdouci

Nemám WiFi verzi. Potřeboval jsem 12V verzi, kterou ovládám pomocí vypínače "1-0-1" (prohození polarity) s kontrolkou, zda je voda otevřena, či zavřena. Na chatě mám jen 12V FV, proto tato verze.

proc
hodnocení

0x
Jen napiš proč
Dobrá ..."Proč"
17.12.23 20:18

Proč ne *smich*

proc
“Nebudu psát proč ale potřebuju ho…”
Jde o to jestli je dobré kula často otvírat a zavírat …

Jedno za měsíc s ním hnout je dobré, aby byl v chodu.

Hlavně kuláky u WC rády zatuhnou a pak jsou tak akorát na výměnu.

proc
Kulaky do rohacku pouziva akorat jouda, zejmena na pracku, po case je vytopeni skoro jiste.

Bohužel Joudů je cca 80% většina. Realizace koupelny vyjde na X tisíc a pak se ušetří na roháčcích, atd...

Málo kdo si koupí keramickej ventil. A většina zákazníků, kterým to dodá firma na klíč je laická veřejnost, která tomu nerozumí.

proc
Proc keramickej, staci vretenovy rohacek, je asi o 10% (30 korun?) drazsi… tam se ti nestane ze se urve, nebude tesnit ani po 40 letech
U 1” ventilu uz je to sakra drazsi (+50%)

Vřetenový roháčky mě časem prokapávali skrz závit hřídelky. Jsem rád, že už je nepoužívám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]