Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravdu tichá lednice

Od: gouda odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

je možné doporučit opravdu tichou lednici? Koupili jsme LG GBP62SWNBC, hlučnost 35 dB, s linearním invertorovým kompresorem. Měla by být i dle recenzí tichá. Ale přijde mi hlučná dost. Rozhoduji se, zda ji nevrátit, a nepořídit Bosch KGN392WCF, která byla jako případná druhá volba, co se týče požadovaných parametrů.., ta má ovšem taky hlučnost 35 dB, a asi stejně fungující kompresor? Jestli by ta výměna tedy k něčemu byla...

Existuje vůbec nějaká tichá lednice u těchto velkých kombinovaných ledniček, s funkcí No Frost, kde jsou asi navíc ještě větráky? U lednic Samsung se taky v hodnocení objevovalo, že jsou dost hlučné.

Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak úplně tichá lednička je třeba absorpční, neobsahuje žádné pohyblivé součásti ...

hodnocení

1x

Ano, jsou tiché lednice - ale co vím, tak se dělají jako minibary do nóbl hotelů. Aspoň takové znám ze své praxe.

klarstein.cz/...

pmn-nerez.cz/...

Ona ta hlučnost je relativní - 35dB je velmi tichá lednice pro běžnou kuchyň. Ale já třeba nesnáším, když na hotelu v noci spíná kompresorová lednice, často mě to vzbudí. Proto to na noc vypínám. V bytě to snad nevadí, protože málokdo spí v kuchyni, že ...

gouda
hodnocení

Tak aspon že ten kompresor vypne, a je ticho, u té LG lednice je cca 20 min provoz a 20 min klid. Asi je ten interval ovlivněn i zaplněním lednice, nevím. Ale do opravdu tiché lednice má daleko.

hodnocení

0x
Nezáleží na hlasitosti, ale na zvukovém projevu, na některý si člověk snadno zvykne. Máme malý byt, taky jsme to řešili, záleží co hlučí, jestli kompresor
nebo ventilátor.
gouda
hodnocení

Asi je to kombinace obojího, úplně to nerozeznam, ale ten zvuk /asi u všech těchto nových ledniček/ je jiný než např. u staré Candy, ta drnčela o něco hlasitěji, ale ten tón byl hlubší, tak si i člověk zvykl. U nové je ta frekvence vyšší. A taky máme menší kuchyň, takže asi i proto je víc slyšet.
LG asi nebyla dobrá volba, jednu jsme měli doma, jednu si kupoval otec. Obě byly poměrně hlučné, naštěstí měly krátkou životnost. Nejdřív se ošoupala madla, pak se rozpadly šuplíky a popraskaly vnitřní stěny mrazáku. Teď máme Siemens a jsme spokojení. Na chatu jsem v létě kupoval velkou Gorenje a taky mi přijde tišší.
gouda
hodnocení

Výběr je těžký, Siemens zase nesplňoval další parametry, barvu, spotřebu, velikost atd. Gorenje máme pračku, lednici jsme už nechtěli. Zkusím ještě dotázat LG servis.

hluch
hodnocení

0x
Třeba Whirlpool Thunder WHC20 T352 ma polovicni hlucnost (32 dB)

Nie je voľne stojaca, má malú účinnosť a malý mraziaci výkon. Izolácia slabá, len 7hod. pri poruche.

gouda
hodnocení

A ta spotřeba... třída E.
ouje
Tak si kup vetsi byt a nespi v kuchyni … no ale kdyz resis i spotrebu :)
To si myslis ze si za tebe vybereme lednici? Dnes je to vsechno drek, od toho mas moznost do 14 dnu odstoupit od smlouvy…
lednice.heureka.cz/...

hodnocení

0x

Velice často, vlastně všechny velké spotřebiče jsem nakoupila na heureka.cz. Každý stroj má spousty parametrů, které se v kamenném obhodě nedozvíte. V popisu každého stroje tento údaj je, stačí rozkliknout "celý popis". Navíc, najdete nejlevnějšího prodejce vybraného modelu. Nakoukněte tam. LEDNICE

doplněno 17.12.23 08:43:

Nedá mi to, musím dodat, že jsem měla také hlučnou lednici. Volala jsem servismana a ten cosi kolem motoru podložil a pak zvuk přestal existovat úplně. Nemůže to být tím, že blbě stojí?

gouda
hodnocení

Byla vybrána na základě recenzí mj. na Heurece, a jinde.. hodnocení má dobré /i nerez, černá verze/. Stojí na kamenné dlažbě, snad rovně, nevím, zda by pomohla pod ní nějaká podložka či koberec.

Nedotýká se motor kostry ltdnice? Tam by mohl být problém.

gouda
hodnocení

Zkusime ještě dotázat servis LG, třeba máme opravdu nějaký horší kus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]