Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych trochu dozšířit desku starého stolu, ten základ tam je, na to potřebuji jen hodit novější kus. 1x1 m nebo 1x0.7, z toho bych si vyřízl tvar co potřebuji. Ale jak tak koukám nemohu najít ideál mezi 5-7mm. Nejtenčí co jsem našel na OBI je 10mm a to je bílá. Ta desítka je na mě moc těžká protože jsem to chtěl odnést a pokud by mi uřízli 700x1000 mm tak u té sedmičky bych to zvládl (auto nemám).
Barva by byla dobrá tmavě hnědá nebo aby to ladilo s postelí tak už světle šedá případně možná i bílá, i když ta se mi nelíbí, anebo potom asi barva vedlejší obývací skříně a to je asi mahagon.
Ne, to je rozměr zcela mimo. Lamino se vyrábí jen v minimální tl 10mm a to ne celý sortiment dekorů, v praxi se to používá jen na dna zásuvek a případně záda skříní.
Pak by připadal do úvahy Sololak - neboli MDF tloušťky 3,2mm.
Ale přiznávám, že ač truhlařím desítky let, ten Váš záměr se stolem jsem skutečně nepobral. To hodláte na stávající desku stolu přibastlit další vrstvu, nebo jak je to myšleno?
No tak pokud to má přijít nahoru, tak přeci ty 3mm rozdílu mezi Vámi požadovanými 7mm a reálnými 10mm nemůžou být problém.
Zítra, nebo vlastně pozítří dodělám tu desku stolu, nějaké opravy a pak to znovu poměřím. Teď jsem tam něco řízl a já tam ještě dělám takový otvor, aby se tam vlezl monitor
Takže až tam vyřežu tu díru na monitor
tak tu desku dám zpět na své místo a pak uvidím jak vysokou desku si mohu dovolit položit navrch. Aktuální problém jsem měl s tím, že ta deska nebyla rovně, tak jak říkám, něco dole co tam překáželo jsem musel uříznout a teď už by to teoreticky mělo být rovně. Ale nemám ještě dořešeno zda ta deska bude pasovat vzhledem k délce nohy... To taky není jednoduchý protože podlaha je křivá. No a až tu desku položím na skříň tak tam dám tu nohu a podložím to takovým dřevem, nad topením a pod římsou aby to nelítalo. A protože to musím všechno vyladit, tak to může chvíli trvat. V zásadě ale musím tam dát tu desku, protože kvůli tomu že budu mít druhý monitor (dva nad sebou) ten druhý se nevejde na tu spodní desku (to rozšíření stolu). Proto říznu do té desky původní, do té základní - masivní desky stolu a udělám tam místo na stojan. Jsem zaběhl moc do detailů. Sololak tam nenacházím. A nemohlo by tam být něco takového? HDF 1stranně lakovaná deska Kronospan 3025 OR světlý dub Sonoma tl. 3 mm -metráž obi.cz/...
Co je HDF deska, není to na podlahu? 3mm se mi zdá tenké, že by se to mohlo prohýbat ať to je cokoli. Tady mám nějakou desku asi ze sololaku (ale možná překližka, celá poohýbaná - ale má 5mm!) a je to docela jakž takž, ale to je jen polička na ten první monitor. Tuhle desku jsem chtěl trochu říznout, bo je moc hluboká. Tak 7 mm by se nemělo prohnout, ani kdybych tam vylil pití, ne?
A ještě na vysvětlenou se vracím k tomu na začátku jak jsem psal, že deska byla křivo. Právě proto byla moc vysoko. Po odříznutí toho shitu dole, to bude níže a uvidím tedy, kolik bude místa na desku. Ale 5 mm - 7mm asi nebude problém. Jen tedy nevím co je to ta HDF deska? Ať to není bílé nebo jednobarevné ale ať už to k něčemu vypadá.
No, deska 700x1000 z lamina 10mm tloušťky má hmotnost necelých 5 kg.
Vzhledem k tomu, že i ženy dle zákoníku práce mohou zdvíhat až 15kg, tak si myslím, to těch 5 kg by tazatel mohl vydejchat, ne?
No já vím že jsem loni nesl poličku a byla dost těžká ačkoliv to byl kousek. Ano měla jen 16mm, 70 délka a cca 30? cm hloubka, ale i tak mi dala zabrat asi 2km pěšky odhadem. Já to počítal na mm krychlové a porovnal kolik by vážila... Mám tu takovou těžkou 5ti stěnnou "kozu" na řezání, je to starý šuplík z pěti kusů "poliček" či lamino prken a je těžká jak prase. A protože jsem si to spočítal, tak asi vím co unesu a co ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.