Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den všem.
Máme jak vysoký, tak i nízký tarif elektřiny. Za rok u nízkého to bylo cca 480 kWh a to od listopadu do listopadu 2023.
Teď náhodou se podivám na budíky a za necelé dva měsíce mám spotřebu i nízkého tarifu jen 1 kWh. Tedy 481 kWh je tam aktuání stav což je 100% blbost. Nevíte co se mohlo přihodit? Raději jsem hned napsal na ČEZ.
Mě spíše zajímá, zda zpětně z nějakého posledního vyúčtování mi doplní část kWh spotřeby zpět protože se jako snad každý normální člověk snaží v jednotlivé úseky v níkém t. využít na vše možné.
Děkuji Karel
Pravděpodobně Vám dodavatel přijde přezkoušet elektroměr a příslušenství. Pokud najdou závadu, budou brát zřetel na spotřebu v minulém období. Když bude zařízení v pořádku, nejen, že Vám nic nevrátí, ale zaplatíte navíc i tu kontrolu.
Děkuji za odpověď.
Souhlasím co píšete ale jen s tím: Když bude zařízení v pořádku, nejen, že Vám nic nevrátí, ale zaplatíte navíc i tu kontrolu.
...zde nesouhlasím. Pokud evidentně jedu dle času nízkého tarifu a používám stále to stejné co před rokem, tak problém musí být u nich...protože jak by mohlo být zařízení jinak v pořádku, když mi přestalo účtovat nízký tarif/spotřebu Ale díky za info.
Zařízení evidentně není v pořádku. Na druhou stranu pokud jej shledají býti v pořádku, pak dost ušetří za elektriku a možná víc, než zaplatí za to přezkoušení.
Pravděpodobně to rozpočítají nějakým odhadem. Ale tohle vypadá spíš na chybu elektroměru (480 kWh za rok je dost málo), takže elektroměr nechají přezkoušet a pokud se ukáže, že z něj údaj nezískají, tak použijou pravděpodobně loňskou spotřebu (pokud to lze, jinak jsou na to předpisy, jak postupovat, třeba když loňská spotřeba neni).
A pak že si lidi nikdy neztěžujou, že jim elektroměr ukazuje málo, ale vždy jen, že ukazuje moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.