Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkopové práce co nám poškodili dům

Od: marky odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, město dělá kolem našeho domu výkopové práce nové kanalizace a vodu, na domě jsme měli malou prasklinu o velikosti 20 cm, bohužel jsme o ní nevěděli a ani nikdo neupozornil, ale starosta ji natočil na video, ale neřekl nam o ní, teď jsem si všimli, že tam je 80 cm velké prasklina , byli jsme tedy za ním jak to řešit a ten řekl,ze s tím nebude nic dělat, že prasklina už tam tedy byla a v tom případě oni stín nic dělat nemusí, na koho se obrátit nebo máte s tím někdo zkušenosti, mě osobně to nepřijde v pořádku buď nás měli obeznámit, že je tam malá prasklina a co se může stát ať stín počítáme nebo to mají tedy řešit. Nějaká rada, děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém je dokazování. A něco to bude stát. Čas i peníze.

Znalecký posudek statika a soudní řízení.

Jinak je to házení špíny jednoho na druhého, pokud se nedomluvíte.

krtek6
hodnocení

0x

není povinností poškozeného dokazovat, že je poškozený...je povinností toho druhého dokázat, že on to nepoškodil...takhle to chodí v občanském zákoníku.. je jasné, že když byla 20cm a teď je 80cm, tak je to jejich vlivem..ať už úmyslným nebo ne...reaguje uplně zcestně...prasklinu město nevytvořilo...ale svou činností ji zvětšilo a neprovedlo žádné kroky a ochrany proto, aby se tak nestalo... = porušení bezpečnosti, ničení majetku

není povinností poškozeného dokazovat, že je poškozený...je povinností toho druhého dokázat, že on to nepoškodil
No to je mi novinka, jak jste na tohle přišel?

Přesně opačně.

krtek6

hodnocení

0x
Kdyz byla pochybnost, snazil jsem se prosadit mnohem pomalejsi postup vykopu, hlavne pouzivat hydraulickou sbijecku na bagrech tim, ze se neustale naťukava kolem mista, ne zpusobem, ze zaboří sekac do jednoho mista a snazi se tam zaborit sekac az na doraz, to je to NEJHORSI CO JE. Pripadne tam vlitnul pracovnik co to zak delal, jednalo se jen o ty casti, kde to slo blbe, protoze vrstva slozena z kamenu zasahovala az pod domy a ty razy sbijecky bagru sly primo pod zaklad-do zakladu a zdiva.
Pokud neni nejak kamenita puda a zaroven se nesesunuje od sneru baraku, tak neni duvod se tolik obavat.
Asi jste meli smulu na dementy.
Takovygle veci musi znat i bagrista.
Ne se vymlouvat ze na to neni cas!
Holt doba je takova ze se kazdej dement sere do vseho a hlavnim hleduskem vyberu pracovbiku je to,ze stoji firmu co nejmin penez
Vim co rikam
kmet

Ano, "kazdej dement sere do vseho"

14.12.23 19:17

*palec*

Pripadne tam vlitnul pracovnik co to zak delal
Zdroj: poradte.cz/...
Chtel jsem to napsat takhle-pracovnik tam vlitnul s "ruční"sbijeckou HILTI, relativne lehka, a porad dostatecne silna. Zatimco pracovnici delaji rucni sbijeckou usek, bagr se muze poslat delat o kus dal, kde nejsou treba domy. Nebo se klidne necha vypnout, jestli je prace od "motohodin"
Tady musim sbijecky hilti pochvalit, vykonny, minimum vibraci, lehký.

hodnocení

0x

Jéžíší, trochu OT, ale musím - hodně let zpět jsem zajišťoval výkopy pro Plynomont, v Milenově. V prostoru velké stroje, u domů ručně mourci. Volali mi, že někde narazili na betonový zasypaný mostek, tak jsem u vodáren na druhý den nasmlouval Norštala, takovou obrovskou sbíječku na pásovém podvozku. Druhý den mi volali mourci, že mají problém s nějakou paní, že jí praská barák. Jel jsem tam, stará paní to zkoušela, staré praskliny. Tak jsem jí řekl, že to musí vidět statik a že to vidím tak, že se barák bude muset zbourat. Paní vytřeštila oči a v ten moment zaduněl mohutný dýzl, zpoza rohu vyjela škaredá mašina, z ní vylezl ještě škaredší chlap a " Šéfe, prej tu někde mám něco zbourat!". Já myslel, že to z babkou praští...*smich*. Pro tazatele - pozvěte statika, když to bude špatné, nařídí okamžité vystěhování a potom se roky budete soudit. Kde po tu dobu budete bydlet? Hodně štěstí.

14.12.23 20:51

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]