Nejste přihlášen/a.
Zase dalsia otazka na tu istu temu : kondenzacia na predmetoch chladnejsich, ako je rosny bod. Nove dvere = lepsie to tesni = nevetra to. Sucasne dvere slabo izoluju a po ich stranach je tiez tepelny most, mozno betonovy zvisly pilier.
Pomoze vzdy to iste : vykurovat to na taku teplotu, aby ani dvere, ani stena neboli studene. Sucasne vetrat a odvlhcovat. Druha moznost je rezignovat na kurenie a mat tam teplotu rovnaku ako vonku, napr otvorit vetracku.
Pokud tam potřebujete tepleji než venku, tak vnitřní zateplení by samozřejmě pomohlo, ovšem jen do určitých teplot, pokud začne venku mrznout více, tak se vrata orosí znovu, to by to zateplení muselo být silnější. Ještě je (spíše teoretická) možnost udržovat uvnitř ne moc vysokou teplotu a nízkou vlhkost, ale to je nereálné, to by musela být vrata pořád zavřena, nesmí se do garáže dostávat vlhý vzduch zvenku.
Ve vratech bych si udělal větrací otvory a zaizoloval strop garáže. Té vlhkosti zdí se budeš těžko zbavovat zaizolováním vrat.
Jak radí Milan: zateplit i špalety.
petrpetr - na fotce vidím zaslepený odvětrávací otvvor. Když jsem kdysi dávno stavěl garáž, projektant mi určil odvětrání úhlopříčkou, to znamená: vedle vrat vpravo dole (při pohledu proti garáži) a vzadu vlevo nahoře (při pohledu od vrat). Vrata mám dřevěná, uvnitř polystyren, zakrytý pozink plechem.
Studená plocha vrat ateplo uvnitř, je příčina srážení tepla a vlhka na studené straně vrat. Zateplit špalety vrat a vrata
Petrpetr, ano, klidně i jiný lepší izolant, třeba i silnější. Zateplit i vrata, pokud to jde. Jaká je teplota v místnosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.