Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekundový lepidlo na spoj brýlí?

Od: vitecek® odpovědí: 14 změna:

Zdravim, mám plastový brejle a občas mi spadnou a při poslednim pádu mi vznikla prasklina na očnici.. stačí na to sekundový lepidlo? Nebo doporučíte nějaký jiný typ lepidla? Občas ručně vyndávám sklíčka,takže ty očnice budou namáhaný. Jinak je to bezpečný na dotek po vytvrzení, že? heh.

Sekundový lepidlo na spoj brýlí?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na tohle nejlépe sekundové lepidlo, když to neslepí ono, nejspíš to nejde slepit ničím. Pomůže, když ty plošky něčím mírně zdrsníte. Po vytvrzení to samozřejmě je bezpečné, ale ač se říká sekundové, často úplné vytvrdnutí trvá i pár minut.

asd1

Na tohle spíš "lepší vteřinovku", ovšem ta bude tak za pětikilo...

otrok
To je nějaká úhlová měrka?
hodnocení

otrok - jaká úhlová měrka? nechápu ten komentář

re4zon
Tak si zjisti rozdil mezi sekundou a vterinou a pochopis.
asd1

Já to chápu, al ekdyž lepim vteřinovým lepidlem tak to držim aspoň třicet vteřin. Nejsem kunda :P

hodnocení

0x

Vteřinový lepidlo není každý stejný... Ze zkušenosti... Jedno lepí některé plasty a některé ne.. Ale zkušenost moje je zrovna s obroučkama mizerná. Je tam velké pnutí a asi i nevhodný plast. Tady to lepení moc nefunguje. Ale nicméně mám takové pracovní brýle tím slepené, ale spíš je to tak, že rámeček drží na skle, než obroučka sama o sobě... Lepil jsem Loctite 406.. Zkoušel jsem i jiná obdobná lepidla, ale výsledek nulový. Ale můžete zkusit jiným a třeba se zadaří... A nemusí to být jen o ceně lepidla.

hodnocení

0x

Vědom si zásady: Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde nějakej blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to, říkám, že je to bez šance. Předpětí, které je potřeba, aby člověk zamáčkl čočku zpět, je tak velké, že každý spoj vteřiňákem na tom obtížně lepotelném plastu povolí. Opačný způsob, tj. nejprve vsadit čočku a pak slepit u mě rovněž nevedl k cíli. Po vsazení čočky nedoléhaly kraje obroučky k sobě.

Lepit se samozřejmě musí s vloženým sklem. Pokud to nejde stisknout, nezbyde než sklo obrousit, nejspíš bude stačit desetina mm.

Po zábrusu samozřejmě ano. Akorát v mém případě by to bylo tak 0,15-0,2 celoobvodově. Nejsem ůplně levej, ale při představě jak by výsledek vypadal, kolik by s tím bylo práce a jaká by byla životnost po opravě, jsem radši koupil nové. Stály cca 150 Kč. Pro nepohledovou opravu bych radši použil epoxy a výztuhu z kusu drátu, ale rámeček byl tak tenký, že by moc nebylo do čeho vrtat.

hodnocení

0x

Veškeré sekunďáky jsem přestal používat poté, co přišla přítelkyně z práce s tím, že lidi začali nějak moc kupovat lepidlo na umělé nehty. Zeptala se a prý tím lepí všechno a drží to líp, než sekunďák. Zatím jsem to párkrát vyzkoušel a fakt to drží dobře. Brejle jsem ještě nelepil. Lepidlo k mání v drogerce, stojí něco přes pade a oproti sekunďáku opakovaně použitelné...

doplněno 09.12.23 21:58:

Fajn, pak dejte vědět. Já na tom oceňuju, že to je ve flašce se štětečkem, otevřu, přilepím, zavřu a jede se dál. To vteřiňáky v tubě neumí, otevřu, přilepím, zahodím...

Lepidla na nehty jsou kyanakryláty podobně jako běžný vteřiňáky, ale možná tam je něco navíc, budu muset jedno koupit a vyzkoušet.

Sekundový lepidla vysychaj a po použití dlouho nevydrží, ale když ho strčíte do tuby od šumivých tablet s vodou, aby z vody koukala jen špička uzávěru, tak vám vydrží i rok.

hodnocení

0x

Osobně jsem lepil sekunďákem zlomené uprostřed a opravdu drží pevně.Pro jistotu jsem kápnul ještě z obou stran na plochu a nechal do druhého dne.Spoj je pevný.Ale ve vašem případě by to chtělo to sklo vložit než to přitisknete,v opačném postupu je možné,že to praskne.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]