Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy v paneláku - beton nebo suchá cesta

Od: mk98 odpovědí: 12 změna:

Zdravím,dělám rekonstrukci bytu v paneláku. Ve třech místnostech byla skladba podlah: panel, škvára (cca6 cm), divné izolační pásy, hobra a parketové čtverce. Čím lze toto nahradit.Chtěl jsem místo škváry dát polystyren nebo kročejovou vatu a zabetonovat to odlehčeným betonem. Přijde mi to ale jako šílená práce a hlavně ten panel je není vůbec rovný, má schody a ten polyš by na tom asi pořádně neležel. Pak mě napadlo místo škváry dát slabou vrstvu dřevní štěpky Cemwood, na to kročejovou vatu a do kříže dva záklopy OSB. Ale nevím jnestli pak jde osb třeba nivelovat a položit nějaký vinyl. Napadá někoho z vás skladba podlahy která by byla kvalitní a opravdu pevná? Dobře si pamatuju na rozdíly mezi jednotlivýma parketama, někdy i 5mm. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto mam prakticky vyskusane : panel penetrovat, vyliat nivelak, potom polystyren, na to krizom 2 x osb, potom hobra, na zaver laminatova plavajuca podlaha. Od roku 2015 bez zavad, vrzania a pod, perfektne rovne.

hodnocení

0x
Za 38 let, co stoji náš panelák, jsme měli 3x plnej kvartýr vody. Taková paneláková nemoc. Asi bych to ve skladbě podlahy zohlednil ...

Tak to máš tedy blbý za necelých 40 roků (1.1 to bude rovných 40) co bydlím v paneláků z roku 1968 (rok kolaudace), jsem toto (ťuk, ťuk, ťuk) ani jednou nezažil.

el
hodnocení

0x
Mě se ta štepka nezdá.
Máte škváru, nechte ji tam. Jestli to je čistě škvára bez dalšího bordelu jako jsou kusy omítek cihel apod. Stačí ji stáhnout latí a na to rovnou OSB 2x křížem např. 18+15. Na to nějaka kročejová izolace jestli jde o click vinyl. Jestli jde i lepený vinyl tak nemám zkušenost, ten se nalepí nejspíš rovnou na OSB.
mk98

Ta škvára je právě plná kamení, zbytků betonu atd..

krtek6
hodnocení

0x

skladba podlahy se musí skládat ze suché cesty...nesmí to být žádný mokrý proces, jinak vytopíš sousedy pod tebou. Pak už záleží asi na vkusu každého soudruha...můžeš třeba použít LIAPOR a 2x OSB křížem proti sobě a nebo místo liaporu jiný sypký materiál, který nahradí škváru. Můžeš udělat i dřevěný rastr a vyplnit vatou pokud je tam dostatek výšky..

mk98

Tím Liaporem myslíte Kermazit? Ty granulky?

krtek6

Liapor je obchodní název...ano, jsou to ty granule

hodnocení

0x

Co Čech, to kutil, to několik nápadů.

Nevím, jak to máte s výškou podlahy, ale bylo by vhodné tam dát kroščejovou izolaci.

Když tu škváru někam odvozíte, bude to OK, ale makačka a peníze. Pak i nahradit kročejovkou a Liaporem, na vyrovnání podlahy. Roznášecí deska z OSB řádně slepit, hlavně v zámku, jinak bude vrzat.

Pak Váš vinyl.

Zítra další postup a pozítří další?

mk98

Výška podlahy je 4-8 cm škvára ( ten panel je hrozný), pak bxla hobra 1 cm a parkety 15mm. Ta škvára je plná bordelu, jsou tam starý kabely, velký kusy betonu, kamení, prostě jak to odpadlo od ruky.. Liaporem myslíte Liapor jako beton nebo Keramzit?

Liapor, jako suchý podsyp pod OSB desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]