Nejste přihlášen/a.
Zdravím,dělám rekonstrukci bytu v paneláku. Ve třech místnostech byla skladba podlah: panel, škvára (cca6 cm), divné izolační pásy, hobra a parketové čtverce. Čím lze toto nahradit.Chtěl jsem místo škváry dát polystyren nebo kročejovou vatu a zabetonovat to odlehčeným betonem. Přijde mi to ale jako šílená práce a hlavně ten panel je není vůbec rovný, má schody a ten polyš by na tom asi pořádně neležel. Pak mě napadlo místo škváry dát slabou vrstvu dřevní štěpky Cemwood, na to kročejovou vatu a do kříže dva záklopy OSB. Ale nevím jnestli pak jde osb třeba nivelovat a položit nějaký vinyl. Napadá někoho z vás skladba podlahy která by byla kvalitní a opravdu pevná? Dobře si pamatuju na rozdíly mezi jednotlivýma parketama, někdy i 5mm. Díky
skladba podlahy se musí skládat ze suché cesty...nesmí to být žádný mokrý proces, jinak vytopíš sousedy pod tebou. Pak už záleží asi na vkusu každého soudruha...můžeš třeba použít LIAPOR a 2x OSB křížem proti sobě a nebo místo liaporu jiný sypký materiál, který nahradí škváru. Můžeš udělat i dřevěný rastr a vyplnit vatou pokud je tam dostatek výšky..
Co Čech, to kutil, to několik nápadů.
Nevím, jak to máte s výškou podlahy, ale bylo by vhodné tam dát kroščejovou izolaci.
Když tu škváru někam odvozíte, bude to OK, ale makačka a peníze. Pak i nahradit kročejovkou a Liaporem, na vyrovnání podlahy. Roznášecí deska z OSB řádně slepit, hlavně v zámku, jinak bude vrzat.
Pak Váš vinyl.
Zítra další postup a pozítří další?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.