Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nastěhovali jsme se do bytu v nezatepleném domě. Nevím co napsat dřív, na záchodě máme obrovský mokrý flek na stěnách, to stejné i v jedné místnosti u oken. Je tu strašná zima, stále máme orosené okna. Zkoušeli jsme větrat všelijak, např. mít ventilačku nebo mikro celý den, nebo naopak přijít třeba třikrát za den a otevřít okno dokořán na 10-15 minut. K tomu větrání jsem se dostala podle internetu, protože někde psali že se nesmí větrat na ventilačku celé dny, že pak právě plesniví stěny, ale jinde to psali opačně. U nás teda boční stěna plesniví neustále, myslím tu stranu vnější. Z druhé strany, kde je asi jiný byt nám to neplesniví, a neplesniví nám ani stěna mezi ložnicí a obývákem s kuchyní. Plíseň se prostě dělá jen na wc okolo celého toho mokrého fleku a pak v jednom pokoji kde je právě taky mokro okolo okna a jen z té vnější strany. A největší je např. v místě, kde byly díry /takže když třeba ve stěně byly díry na obrazy a třeba tam měli předchozí nájemnící televizi, nebo cokoliv...tak tam se to rozšiřuje nejvíce. A pak ještě na chodbě jsou plesnivé celé dveře a každou chvílí vytírám pod balkonovými dveřmi ttakový pruh vody...reálně to utírám tak 20 krát za den minimálně...Sehnali jsme si už i odvhčovač a stejně to nepomáhá. A už i topíme, ale asi kvůli tomu že to není zateplené tak když topení zapnu cca na 6 hodin a vypnu, je během hodiny zima jako předtím (máme nějaké topení na stropě, takže to topí max na hlavu,ale jinak je tu doopravdy zima- takže jsme už protopily celou výplatu určitě). V bytě jsme v pronájmu a majitelovi to budeme určitě psát, jen si myslím že s tím nic ani neudělá. Je to takový menší panelák, on vlastní pouze jeden byt...Já jsem se chtěla zeptat, jestli víte o nějaké barvě, kterou když se ta stěna natře, zaručeně to nějak zabrání té plísni? Minimimálně, aby se objevila až za delší dobu? Jde mi o to, že i kdyby se začalo řešit např. zateplení domu /což si myslím že se stejně nestane na základě toho že by to chtěl jen náš majitel/ tak aby se alespoň dal výskyt té plísně oddalovat. Zatím to stříkám prostředkem LARRIN proti savu, ale musím po troškách, jelikož to tak smrdí že se to ani za celý den nevyvětrá s okny dokořán a pak se tam nedá spát. TAkže to stříkám po troškách, ale stejně už se ta plíseň vyskytuje znova. Prosím o rady. Už nevím co s tím.
Sežeňte si bezchlorový přípravek na plísně, např. Detastop koncentrát, a plesnivá místa s ním ošetřete dle návodu. To je přípravek zcela bez zápachu, který vsákne do zdiva a plíseň tam pak nemůže růst. Problém je, že pokud do bytu zatéká, přípravek se v tom místě vymývá a plíseň se zanedlouho objeví znovu, nátěr se na těch místech bude muset často obnovovat (možná i jednou týdně). Doporučuji najít si jiné ubytování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.