Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop v koupelně

Od: kolacek odpovědí: 9 změna:

Lze srovnat strop v koupelně pomocí polystyrénových čtverců ,které bych natřela omyvatelnou barvou.Jde o strop velikosti 1.6x1,6,klasické umakartové jádro,kreré má na stropě boule.díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Proč je natírat, mám je na stropě v umakartovém jádru nalepené a vyrovnal to manžel tenkým polystyrenem. Dcera dala strop uplně pryč a má tam jakési velké kachle co se vkládají do mřížky-vše se koupí a je to rychle.

standam*

ale uz nemoderni a kycovite:) nejlepsi bude SDK nebo jine zapraveni.

kolacek
hodnocení

Díky a prosím moc,jestli mi od dcery můžete zjistit,co to má na stropě,jak se to jmenuje a kde se to koupí koláček

lidus*

Jmenuje se to zavěšené obklady s minerální pěny, kupovala to v r. 2009 v Brně u výstaviště. Zeptám se přesně a napíšu.Manžel si pochvaloval jak super se s tím pracovalo.

doplněno 27.05.10 13:26:

Do vyhledavače zadat-MINERÁLNÍ PODHLEDY-zkuste kouknout, přiznávám je to dražší ale že by nemoderní to se mi nezdá, dcera to montovalo 2009.

hodnocení

2x

Já bych se přiklonil k Vašemu nápadu, polystyrenové čtverce jsou lehké, voděvzdorné, lehce se případně opracovávají a najdete lepidlo, které lepí na umakart i polystyren. Možná na místo nátěru použít čtverce s nalisovanou fólií, prodávané v mnoha dezénech, je to přece jenom profesionálnější úprava jak nátěr. Oba druhy čtverců jsou v rozměrech 50 x 50 cm, takže budete muset dořešit těch chybějících 10 cm buď olištováním okrajů nebo přelištováním každé pravidelně rozpočítané mezery mezi čtverci ( 3 x 50 = 150, na 4 mezery vyjde asi 3 cm lišta, na 3 mezery asi 4 cm lišta) nebo koupíte o pár kusů více, ořežete je na rozměr 40 x 40 cm, a vyjdou Vám 4 x 4 kusy na celý strop bez mezer...

Zelený sádrokarton je těžký a není proti vlhkosti, je odolný vlhku, ale vlhko v koupelně bylo, je a bude... vlhko je věčné.

doplněno 27.05.10 12:59:

mluví se o umakartovém jádru, je velký předpoklad, že všude byly montované výrobky Kovony Karviná... tam jsou umakartové stěny jen do určité výšky a mezi stropem a panelem je ještě mezera pro rozvody elektroinstalace a pod. Zvenku je ta asi 25 až 30 cm vysoká mezera zakrytá přídavným krytem, já jsem ho měl odklápěcí a do toho prostoru jsem ukládal dlouhé a sezonní věci.

To předpokládá demontáž starého stropu, montáž nosné konstrukce a těch kazet, které se vkládají do mřížky. To je pracné, náročné na přesnost, kazety jsou většinou 60 x 60 cm, co nesedí na rozměr 160 x 160 cm, a jsou drahé...

4723
hodnocení

0x

Dobry den. Ano lze...ale kdyby jste tam dala sadrokarton zeleny...ten je proti vlhkosti tak to budete mit naprosto učelove... Šikovny kutil vam to uděla za 500kč :)

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den to bych vam nedoporucoval rdeji seskrabat a petahnout stukek a natrit a nebo sdk jak uz je tady psano

hodnocení

0x

je něco levnějšího a jednoduššího, nežli koupit zelený sádroš a připevnit na strop? Trošku sádry a je OK.

Že je zelený SDK těžký? Že je polyš voděodolný?

minerální podhled myslíte čterce 60x60cm asi 12mm silné?

lidus*

Ano přesně ty čtverce mám na mysli. Moc se mi to nezdálo, když to zeťák vymyslel ale manžel si pochvaloval jak se to hezky dělalo a vypadá to super. Začal od středu kam dal jeden celý a pak flexou ořezával.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]