Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstupní teplota TUV

Od: nunici® odpovědí: 11 změna:

Pár důchodců v okolí si díky dotacím pořídilo FVE jen pro ohřev vody.Zapojení nového ohřívače paralelně s původním . hikdo mi ale není schopný vysvětlit, jestl na výstupu ohřívače FVE je nějaký termovenitl, který se při málo nahřáté vodě zavře

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky se zásobníky zapojují do serie, studená voda do zásobníku s ohřevem z FVE, propoj předehřáté (ohřáté) vody do zásobníku stávajícího, většinou s ohřevem elektro z distribuční sítě. Pokud je teplota vody z FVE nízká (v zimě), nastupuje ohřev NT, spínamým HDO

hodnocení

Jasně,sériové zapojení s případným dohřevem v původním bojleru.Ale co jsem viděl bylo paralelně

Tak tam někdo bude mít směny...bude dopoledne otvírat, odpoledne zavírat; tedy, pokud tam není automatika..

hodnocení

0x
Možných způsobů řešení je více než jeden, od jednoduchých až po složité.
Jak to má kdo konkrétně zapojené, těžko říct.
hodnocení

Zajímalo by mě,jestli se nedělá armatura,která by při průtoku studené vody omezila průtok, něco jako měly staré duáče od Dakonu

Tohle "prapodivné" zapojení by vyřešil trojcestný ventil se servopohonem a dvě teplotní čidla.

Ale jinak opravdu netuším kdo a proč to dělá takto blbě.

hodnocení

0x

Jeden bojler, dělená suchá spirála, dva termostaty.

hodnocení

Zkuste přečíst dotaz. Paralelní zapojení nového bojleru ke stávajícímu

Proč složitě, když...

hodnocení

Ptejte se firem,co na to čerpají dotace. Mě tvrdili,že to funguje jen mi nikdo nebyl schopný říct jak

asd1

Regulace která to přepíná, klidně ten termoventil. Nebo tam chodí obsluha a přapíná to ručně - dojde solár tak ho zavře a pustí druhej. Ale proč to dělat jednoduše když to jde složitě.. Buď jeden nebo dva sériově, první solár druhej dohřívá (a když solár topí tak dohřívat nemusí)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]