Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárůst tlaku v topném systému

Od: zdenekkos odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.
Mám problém s nárůstem tlaku v topném systému. Vyřadil jsem napouštěcí ventil tím, že jsem vložil gumovou zátku mezi užitkovou vodu a nap.ventilem pod převlečnou maticí, ale tlak stále narůstá nad 3atm.a tak musím stále odpouštět tlak poj.ventilem. Mám podezření na výměnnik.(při nulovém tlaku jsem expanzní nádobu natlakoval na 1.atm. poté jsem doplnil tlak vody na 1.atm.)kdyby byl špatný odvzdušňovací ventil tak by se tlak po vychladnutí vrátil na původní hodnotu,ale on stále narůstá.
Předem děkuji za odpověď, poprosím předně na Email.
Zdeněk.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

viděl bych to na výměník, nebo dopouštecí armaturu,bojler pokud je připojený k topení atd.

hodnocení

0x

Tak zavři a odmontuj všechny přívody, kterými může voda do topení přitékat.

Pokud je tam díra, tak při odpojování potrubí musí téct voda z topení zase pryč.

hodnocení

0x
Zdrojem tlaku může být výměník TUV, netěsné doplňování z řádu, ohřev vody ev jiný zdroj tlaku. Co je topným zdrojem?

Pokud stoupa tlak je to jak se tu píše,bud kohout napouštění.nebo pokud je kombi bojler tak děravý výměník.,Pak uz jen mala expanzní nadoba vůdči objemu soustavy .Tak že svámi plně souhlasím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]