Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespolehlivost kotle

Od: oldasek® odpovědí: 8 změna:

Mám třetí sezónu atmosférický kotel Protherm Gepard 18/24 MOV. Byl servisem uveden do provozu a již první sezónu se začal vyskytovat problém ráno se zatopením. Na displeji blikal kód F 36, to jest problém s odtahem.Komín má revizi a je v pořádku . Servisák kotel zkontroloval,nastartoval a kotel zase vytápěl. Občas jsem dle popisu tlačítky musel kotel nastartoval sám. Pokud se rozhoří,celý den běží dobře. V minulé sezóně se to opakovalo a teď na podzim je to ještě horší, sám kotel ráno nikdy netopí,servisák tu byl, vyčistil jej,nastartoval,ale druhý den byla situace stejná. Asi si sám neví rady. V servisním návodu je u tohoto problému doporučováno buď kód F 36 odstranit restartem nebo vyměnit desku plošných spojů, ale na to servisní pracovní nereaguje. Kotel už je po záruce,ale ani tu výměnu desky bych neváhal zaplatit,jen aby už bylo po problému. Máte s tím někdo zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gg*
hodnocení

1x

Atmosférický kotel. Jak je řešený přívod vzduchu do místnosti s kotlem? Co kamna, krb, kotel.. prostě něco jiného s komínem máte? Nebo nějaké odsávání.. digestoř, koupelnový ventilátor? Nebo jenom něco co způsobí komínový efekt a odsává to vzduch z baráku?

hodnocení

Kotel je ve sklepě,přívod vzduchu dostatečný,servisák v tom problém nezjistil.

hodnocení

0x
Kouk bych na tu desku jestli bych neoběvil ňáké studené spoje
hodnocení

Děkuji za názor,také jsem na studený spoj usuzoval. Podíváme se na to.

hodnocení

0x

Ja som mal na kotli protherm raz tiež problém s odťahom. Je to síce starý liatinový obyčajný kotol na zemný plyn s komínom. Príčinou bolo,že čidlo odťahu,čo je za výstupom spalín z kotla bolo zanesené pavučinami. Skúste to čidlo vyčistiť.

asd1
hodnocení

0x

Zaměř se na čidlo odtahu a studeňáky na desce + konektory.. Servis tyhle věci obvykle nedělá, jen mění celý desky, často ani neumí diagnostikovat přesnou příčinu, jen to mění pokus - omyl...

hodnocení

Již jsem si pomohl. Kotel začíná topit v 6 hodin ráno.Na kotel nahoře vedle čidla jsem položil přenosku 40W, koupil časový spínač, půl hodiny před začátkem topení nastavil zapnutí světla na 40 minut a od té doby je po závadě. Kotel ráno začne topit bez výpadku.

Gratuluji, takže to fakt nebyla závada, ale průvan špatným směrem:) Nám atmo Vaillant špatně a na několikrát chytal vždycky v létě v horku, když měl hřát zásobník s vodou, ale zkoušel to celkem trpělivě dokola, až někdy začínaly být citit nepatrně spaliny v mistnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]