Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám od topenářů nově udělané rozvody topení a prozatím jsem v této spodní koupelně netopil, protože tam je teplo od pračky a sušičky, které často jedou.
Ale momentálně radiátor nehřeje, nehřál ani o montáži, (je to cca 2 mesice) než budu topenáře volat, chtěl jsem se poradit.
Udělali mi tam blbě přípojku, nedali trubky od sebe jako na žebříkovy ale trubky hned vedle sebe, jako na klasicky radiator. Kvuli tomu tam dali jednobodové připojení. To celé je zahřáte a je cítit, že tam voda jde ale nevymenuje se v radiatoru, je odvzdusneny, kdyz odvzdusnuji, klesa tlak a vytéká vlažná (sudená voda). Prostě ta horká tam nejde.
Čím může být? Podlahovku nemám.
Tak ide tam voda alebo ne ide? Pokiaľ je tam aspoň trocha teplej vody,tak cirkulácia by tam mala byť,nie je niečo uzatvorené? Doplňte foto rozvodu a pripojenia.
Foto v příloze lepší nemám. Voda tam jde, ale ne teplá. Takže mi příjde, že voda v radiatoru necirkuluje. Jako kdyby se v tom připojeni vyměnila do zpetné trubky. V tom pripojeni je zleva sroub na imbus. Zkousel jsem ho povolit az na doraz a stejně to nic neděla a neohriva.
Termohlavici jsem sundal, chtěl jsem zjistit, jestli to třeba není kvůli ni. Ale taktéž to nejde. Ten čudlík se hýbe dovnitř i ven. Takže tím to také není.
Kotel je Cerapur Junkers zsb 22-3c
A neni to uzavrene na tom zebrikovem sroubeni. Jedna cast je termoventil a z druhe strany uzaviratelne sroubeni. Pod vickem to zkontrolujte a pripadne otevrete imbusovym klicem. A jeste treba instalater nedal do sroubeni injektor a topi to jen do zkratu.
Presne to jsem koumal, předpokladam, ze otevřené je to kdyz je ten imbus vytoceny skoro ven a zavrene, kdyz ho zašroubuji klasicky dovnitr po smeru hod. rucicek, zkousel jsem oboje pozice. Kdyby byl zavřený, tak by v radiatoru nebyla voda.
Když to montovali, procházel jsem zrovna okolo, akorat vim, ze na tom pripojeni byly nejake hadicky a to vsunuli do radiatoru s tim pripojenim.
Dobrý den .
Mnoho topenářů to dělá a vůbec neví jak může jednobodové připojení fungovat,pro správnou fukci musí být zakoupena i správná armatura s injektorem to je ta trubička na té fotce co jste našel a ta musí přivádět teplou vodu čili přívod do tělesa.O vše ostatní s postará fyzika tepá voda stoupá a chladná jde vratkou ven.Závada může být v zakoupení špatné armatury nebo namontovali správnou ale bez toho injektoru (nevěděli kam ji namontovat tak ji vyhodili)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.