Pákový kávovar + elektrický mlýnek na kafe. Musím říct, že mě překvapilo, jak dobré kafe dělá i ten obyčejný pákový za 2 tisíce z Lidlu. Káva je lahodnější, než z našeho 4x dražšího automatického Delonghi.
Ono i z pákového vyjde 1 porce okolo 12,-Kč. 12g/dávka, 250,- až 300,-Kč/250g sáček pražené kávy z pražírny..
re4zon
Kdyz ma clovek potrebu kupovat predrazene kafe, pak jiste vyjde i na vic nez 12Kc. Ja kupuju kafe za 300-400Kc, ale za kg. Z prazirny a jedno z nejlepsich, jake se da bezne sehnat.
Záleží na chuti a cena okolo 250,-Kč za 250g opravdu není předražená, ale celkem standardní.
Kilovka sice vyjde okolo 700,-, ale kdo by to chtěl mít doma i 2 měsíce po jejím otevření? Obaly sice mají rychlouzavírání a vzduchový ventil, ale ten vzduch se tam při každém otevření prostě dostane a káva tím trpí.
Ale na druhou stranu nikomu neberu, že mu může chutnat káva za 300,-/kg. Však i ta může být dobrá. Však je hromada lidí, kteří kupujou třeba i přes rok starou Lavazzu v supermarketu a říkají si, jak je skvělá...
re4zon
Ale je predrazena. Pointa je v tom, ze nevis, kde totez nebo jeste lepsi koupit primo u zdroje. Ze si nektere prazirny uctuji 700 za kilo a vic je sice standard, ale neznamena to, ze to ma neco navic, je to jen o chybejicich usporach z rozsahu. Mel jsem toho uz fakt hodne i od vychvalovanych malych prazirnicek a to co kupuju je jedno z nejlepsich, polovicni cena je jen bonus. O supermarketovkach typu lavazza ani nezacinej, to je levna smeska kde platis akorat marketing. A kilovka mi doma i v praci zmizi za 2-3 tydny, nevim, kde beres dva mesice.
m.alza.cz/... A co něco takového? Byl v práci a jeden pak i doma. Bezkonkurenční. Kapsle se kupují výhradně v akci a ve více baleních do zásoby a je to v klidu i po provozní stránce...
Měli jsme ho. Trochu je nepraktické to oddělávací víčko na vodu. Tak dlouho se ztrácelo, až se fakt ztratilo. Než přišlo novè, tak se koupil Dolce Gusto Mini Me a tento manželka vzala do práce. Já tedy osobně ale kapsle neuznávám. Ale je to jedno, protože kafe nepiju. Taky jsme u něj měli problém, že po cyklu odvápnění nepoznal, že cyklus proběhl a stále chtěl čistit znovu. Tak jsme to ignorovali a ćistili pravidelně, jak jsme zvyklí, nebo když se zdálo, že se zanáší. Ale zdálo se, že je to kusový problém, nenašel jsem na netu, že by se to někomu dělo. Taky se někdy hůř vytahoval šuplík s kapsli. Ale to u nového taky.
Na aukru jsem si pořídil na zkoušku za asi třistapeněz Tassimo od Bosche, opravdu jen na zkoušku a už se u nás "usadilo" snad až do první poruchy. I když je použité občasně, hlavní zdroj mám v kavovaru=překapávači od Philips , který jsem dostal (jinak různých překapávacích jsem vystřídal několik za cca 30 roků a každý do první závady)
Když jsou problémy s financemi, tak bych zůstal u instantní, která vychází nejlevněji. Jacobs Velvet je dobrá volba a když je ve slevě, tak nemá konkurenci.
jendad
Instantní káva je prumyslová . To už je lepší obyčejný frens press a normální pražená
Instantni nejlevneji? Mozna tak nejaka totalni hruza v akci z normy. Jinak to fakt neni pravda, pred par lety jsme to pocitali a kavovar se pri peti kafich denne do konce zaruky zaplatil..
Kávovar se nekupuje podle kupní ceny, ale podle ceny materiálu do něj vhazovaných.
Pokud kapsle, dívám se na cenu kapslí a dostupnost. Pokud chci opravdu kafe dobré, musí být na čerstvě namletá zrna - tj. pořizovací cena jistě bude vyšší..., kvalita kávy a výdrž stroje lepší.
a nebo si budu kupovat mletou a zaliju si turka - prostě když nemám na banány, nebudu kupovat opici
doplněno 05.12.23 14:48:
mimochodem - já třeba dostal kávovar k předplatnému časopisu - tj. "zadarmo" - dal jsem ho darem, kapsle po 9,-Kč v akci ale udělaly to, že šel někam do kumbálu. Když jsem nepřinesl třeba na návštěvu darem, nikdo to nepoužil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.