Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach ze stěhování

Od: radka* odpovědí: 3 změna:

Po rozvodu s manželem jsem nucena se s dětmi odstěhovat z bytu. Nyní budeme bydlet v bytě 1+1, což bude velice problematické, kam všechny věci dáme. Mám dva školou povinné chlapce a mají spousty věcí. Kromě toho máme i hromadu nábytku. K rodičím se můžeme ostěhovat do půl roku. Takže nevím, kam dát nábytek a nepotřebné věci? Navíc se stěhujeme z Třebíče do Brna, kde moc lidí neznáme. Byl jste někdo v takové situaci a jak jste to řešil? Moc děkuji za každou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Vybrala bych si jen nábytek, který se mně a dětem hodí a vejde do bytu. Sehnala bych si v okolní zástavbě nějakou suchou místnost na dočasné uskladnění toho nábytku za nějaký malý obnos. Zkusila bych poprosit kolegy v práci, aby mi pomohli to tam převozit. Výhoda jsou známí sportovci. Ostatní bych tam nechala exmanželovi nebo levně nabídla v inzerátu či do bazaru.. Sehnala bych si po obchodech hodně krabic banánovek a pár fixů na popisy a nabalila bych oblečení, nádobí, boty, lůžkoviny, porcelán prokládala utěrkama, ručníkama, knihy, hračky.. a krabice popisovala. Domluvila bych si ideálně přes známé nějaké auto typu Avia a odvezla nejdřív elektrospotřebiče a matrace s těma krabicema. Nábytek by tolik nespěchal, může počkal zatím v těch provizorních prostorách. Mně se to kdysi takhle podařilo a bylo to na větší vzdálenost. Krabice jsem očíslovala a měla jsem notýsek, co je kde uloženo.

hodnocení

1x
Vše co nechcete bud prodat za cenu aby to bylo rychle pryč nebo vylepite po městě oznamení že vše co nechcete je za odvoz
Mam znamou co se z vesnickýho baraku stehovala do 2-1 v paneláku a prej to bylo hodně rychmí lidi rozebrali co šlo *smich*
Když bude nejhuř odvoz na sberny dvúr

tj
hodnocení

0x
Prostě si vyberte větší byt, který sice nebude v čupr stavu, ale bude levnější... *nevi* Byt 1+1 se dvěma dětma je absurdní nesmysl a budete žít v příšerných podmínkách hodných sociálky. Lepší žít ve starém, ale prostorném, než v malém načančaném. Klidně může být koupelna ještě v umakartu a stará komunistická linka. No a co? Vymalujete si, to už samo o sobě byt hrozně zvedne, pak vše vygletíte savem a může se bydlet. Vždyť to není na pořád. A byt tvoří nábytek, ne stěny. Když jste v tíživé finanční situaci, rozhodně bych šel touto cestou. 1+1 bude ve třech něco šíleného. Nehledě na to, že prodáte za hubičku nábytek za x-tisíc, možná desítek tisíc. Ten byt nebude váš, asi bych se nezbavoval všeho, co jste si pořídila za draho, když "bylo fin. lépe"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]