Nejste přihlášen/a.
Otázka kdy kotel sepne (teplota), to je pouze drobná maličkost. Sehnat termostat, který spíná při Vámi požadované teplotě, to nemůže být neřešitelný problém.
Přímotop bych určitě bez dozoru nenechal (či dokonce "několik" přímotopů.
Elektrokotel je řešení. A dokážu si i představit nějaký monitoring chodu (a teploty prostředí) přes WiFi resp. nějaké webové rozhraní či plikaci.
Děkuji za radu. Máte nějaké zkušenosti s elektrokotly? Myslím třeba jaké jsou spolehlivé, příp. aby bylo možné doplnit to dálkové ovládání... Nepotřebuji nutně to nejdražší (zvlášť když to bude v provozu spíše výjimečně), ale levným věcem se u elektroniky většinou vyhýbám (kvalita prostě něco stojí). Samozřejmě někdo mi musí spočítat kapacitu kotle atd (nyní mám v systému Atmos 20 kW).
Pokud máte nyní kotel s výkonem 20kW (a je dobře spočítaný), pak Vám pro udržení teploty +5°C stačí elektrokotel s výkonem cca 10kW. Elektrokotel máme doma asi 25 let (dělaný v podstatě jako "domácí" výroba, ale dělal ho člověk co to evidentně uměl), funguje bez poruchy (poslední 3 roky je vypnutý, topíme TČ).
Podíval bych se na nějaký Protherm Ray 9 nebo 12 KE
Ak v prazdnom dome mate bezny zakladny 3 x 25A istic a logicky nepojdu dalsie spotrebice, ak tam nik nie je, tak mate k dispozicii minimalne 3 x 230 x 25 = cca 18 kW
Vyskusane dlhe roky : chata, temperovanie na +7 v izbe nad pivnicou, elektrokotol 2 x 6 kW, radiatory. Ako termostat GSM Exeo, komfortne zapnem cez SMS, mozem aj prestavit teplotu od + 1 do + 40.
Ak mate internet, termostat moze byt aj cez cloud a apku v mobile.
Kotle maju viac spiral a riadenie ich postupne pripina a odpina, vykon sa takto sa riadit v skokoch po 2 kW priblizne.
Že nemusí být zpětná vazba - s tím bych nesouhlasil. Před cca 5 roky jsem bydlel v jiném domě a neobývaná chlaupa byla temperována tepelným čerpadlem. Měl jsem však termostat s WiFi a tak jsem věděl jaká je tepota v objektu. Pokud by se z nastavených 7°C snižovala tak vím, že se něco děje a mohu zakročit a zajet zkontrolovat, nahodit jistič,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.