Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná práce firmy

Od: jezinka* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,můj dotaz bude asi delší,ale to proto,abych vše dobře popsala. Před 2 lety,jsem si nechala firmou zrekonstruovat WC,koupelnu a v kuchyni udělat novou linku se spotřebiči. Půl roku předem jsem jim zapaltil zálohu ve výši 75%. firma nastoupila,jenomže z původních 14 dní se rekonstrukce protáhla na 2 měsíce. Firmě totiž dala polovina zaměstnanců výpověď a linku mi pak chodil dělat řidič dodávky.Věc se má tak,že Wc nemám dodělané,na lince mi chybí 3 dvířek,vestavnou myčku si firma špatně změřila,takže prostor,kde měla být myčka umístěna,udělali malý a myčka se tam nevlezla. Zničili mi plovoucí podlahu tím,že myčku sunuli po podlaze. Špatným zapojením WC a pračky mi došlo k zaplavení kuchyně a tím ke zvednutí plovoucí podlahy. V koupelně mi popraskaly všechny listely,protože mi firma horní část linky namontovala přes umakart a praskla tím kachličky.Toto je jen část toho,co jsem reklamovala.Na mé dopisy však nikdo nereagoval.Po nějaké době,jsem si nechala na linku udělat znalecký posudek,který je samozřejmě pro firmu špatný. Po tomto upozornění přišel majitel firmy ke mně domů i s právníkem a chtěli sepsat protokol.Chtěli po mě zaplatit ještě zbylou část,ale vzhledem k tomu,že jsem do dneška nedostala předávácí protokol a taky proto,že s další částkou nesouhlasím,protože z ní nejsou odečteny nedodělky a reklamace,které již po firmě nepožaduji dodělat,nezpalatila jsem. JSou to již dva roky a já nevím co mám dál dělat. Jejich právník dal do zápisu,že každý bude dál postupovat dle svého uvážení. Dali jsme si teĎ linku dodělat jinou firmou,zbytek doděláváme sami,ale mám stále strach,že může třeba dojít předvolání k soudu. Jak postupovat?
děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud máte s dodavatelem udělanou nějakou smlouvu (předpokládám, že ji máte schovanou), obvykle obsahuje podmínky pro dodavatele stejně jako podmínky pro odběratele. A s tím související sankce v případě neplnění z jedné či druhé strany. Jistě je tam obsaženo, že se stáváte majitelem dodávky v okamžiku převzetí zakázky současně s poučením o jejím použití (dělá se písmně), aby mohly být dodrženy záruky... Já nevím, kde jste, ale tato situace je jednoznačně odchýlena od původního zadání, tedy smlouvy, není tedy důvodu se obávat jakéhokoliv nátlaku ze strany viditelně neseriozního dodavatele... Pokud něco měníte na nedodělcích, pořizujte zápisy a fotodokumentaci.
jezinka*
hodnocení

Právě,že ve smlouvě nic takového není.Mám tam napsáno,že dílo bude předáno předávacím protokolem,ten dodneška nemám. Pak je tam také napsáno,že všechny nákupy budu odsouhlašovat podpisem ve stavebním deníku,ten mi ale na mou žádost odmítli ukázat,protože ho prý vůbec nemají.
Veškeré nedodělky,které nyní doděláváme,tak máe podložené fakturami za nákup materiálu nebo faktruou za odvedenou práci firmy, jako v případě dodělávky linky.Dokumentaci jsem si udělala ihned po tom,co mi neodpovídali na mé reklamace a stále jen posílali fakturu,která mimo jiné neměla ani náležitosti faktury.Datum vystavení,zdanitelné plnění apod.Na kuchyňskou linku mám posudek,kterému se majitel vysmál,že je to blbost.Je to ale znalec,který je na stránkách justice.cz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]