Dobrý den v polovině ledna mi mají přijít větší množství palubek 126 m2 - nátěr z obou stran ,které mám přes zimu v garáži natírat.aby mi to lépe odsýpalo ,tak jsem uvažoval že bych si koupil lazurovací váleček a natíral palubky válečkem? je to možné a rychlejší nebo je to nesmysl? Čím bude větší spotřeba Barvy kvalitnim stetcem peo lazury ,nebo válečkem.barva bude tři v jednom lazura od firmy remmers popřípadě klidně doporučte vhodný váleček. Budou to hoblovane hladké palubky v A kvalitě z estonska
S natíráním lazurou válečkem nemám zkušenosti. Trochu bych čekal problém u nerovných ploch - přechod k peru, ale proč sem vůbec píšu?! Taky jsem natíral palubky přes zimu v dílně a rozhodující parametr pro práci není rychlost nátěru, ale plocha pro schnutí natřených palubek. Pokud nemáte palubky kratší, než je výška stropu,abyste mohl(a) sušit na stojato, plocha velmi rychle dojde.
To není zase tak velký množství. Kup si širší štětec, nejlépe jako palubky a půjde to lépe, nežli válečkem. Pokud to máš na podbití baráku, tak to jednou natři zezadu a dvakrát pohledovou stranu. Potřetí to natři přibité na baráku. Nezapomeň alespoň jednou natřít drážku i pero.
Neni lazura jako lazura. Nektere jsou tenkovrstve, jiné silnovrstve. Tak si to ujasnete. Natiram valeckem s kratkym vlsem na lazuru. V garazi ro bude schnout dlouho, je take vlhko a chladno takže vysledek může být neuspokojivy.
juelen
Není problém bude natirano v garáži novostavby kde je topení a krátké intenzivní šokové větrání
Spotřeba bude taková, kolik lazury nasaje dřevo. Přebytky se buď setřou nebo roznesou jinde. S válečkem mám dobré zkušenosti. Jde to velmi rychle. Dokonce jsem s ním zvládl velmi pěkně a rychle natírat lodním lakem, který je docela hustý. Ale váleček si s tím poradil bez problémů. Váleček mám obyč pěnový z OBI.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.