Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žluté zdi v koupelně, žloutnutí

Od: bublina345® odpovědí: 16 změna:

Zdravím všechny, mám dotaz: bydlím několik měsíců v bytě (poslední patro, starší činžovní dům - bytovka, dům je prý zateplený, je i zateplená střecha) a v koupelně jsou od začátku, co tu bydlíme, u okna obrovské žluté pruhy/fleky. Plíseň to není, savo na to nefunguje (byť se mezi tím chronicky objevuje zelená plíseň, kterou ustavičně, celou dobu, co tu bydlíme, likviduji, na fotkách můžete vidět ty zelené tečky) a ty žluté pruhy se pomalu, ale jistě rozšiřují od stropu dolů...? Navíc mi po čase zežloutlo WC a část pračky. Plus – i když tady v koupelně pravidelně větrám a topím, denně jsou tu okna pokrytá extrémním množstvím vody (doslova to z nich kape).

Údajně tady proběhla nějaká rekonstrukce koupelny. Může mi někdo vysvětlit o co jde? Co může být příčinou těch žlutých fleků, vlhkosti a žloutnutí? Ono je těch vad v koupelně více, ale tohle je asi nejpalčivější problém. V žádném bytě jsem se s takovými hrůzami v koupelně nikdy předtím nesetkala (a to jsem bydlela jak ve starém činžáku v centru Prahy, tak i v panelácích).

Předem moc děkuji za radu.

Žluté zdi v koupelně, žloutnutí
Žluté zdi v koupelně, žloutnutí #2
Žluté zdi v koupelně, žloutnutí #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedna věc je vlhkost a plíseň, druhá věc ty žluté pruhy a fleky. Poptejte se sousedů, kdo tam bydlel předtím. Tipnu si, že silný kuřák. Pokud ano, bude třeba vše oškrábat, neutralizovat ty sra.ky ve zdi (existuje na to roztok), přeomítat a vymalovat. Anebo asi existuje docela drahá barva, kterou se malovaly zakouřené hospody...

doplněno 03.12.23 09:16:

Ten roztok a barva

spu
hodnocení

2x

Je to vlhkost. Pořádně větrat (ne ventilačkou, ale dokořán) a topit.

hodnocení

Větráme CELODENNĚ, KAŽDÝ DEN. Žádné prádlo nesušíme v koupelně, topíme tam (jsou tam dva malé přímotopy) A NIC NEPOMÁHÁ. Když bylo léto, měli jsme okna dokořán i celodenně a NIC NEPOMOHLO. NIC.

hodnocení

1x

Celodenní větrání je k ničemu. Na chladném povrchu zdí se bude srážet vzdušná vlhkost. Máte větrat plným průřezem a po krátkou dobu tak, aby se zdi nestihly příliš ochladit. Děláte tedy zásadní chybu při větrání.

concept.cz/...

hodnocení

My ale nevětráme V KUSE celý den, větráme na etapy, přesně jak je v tom odkazu, co jste zde zaslal (mimojiné doržujeme všechno, co je v tom odkazu).

hodnocení

0x
Že je dům zateplen neznamená že je zateplení správně provedeno a funkční.
hodnocení

Ano, nad tím jsem také přemýšlela,...

hodnocení

0x

Ak je na oknach kondenzovana voda, znamena to dve veci : vytvarate v byte vela vlhkosti a malo vetrate. Logicky potom pestujete plesne, ktore maju idealne podmienky na rast. Kupte si teplomer kombinovany s vlhkomerom a uvidite, ale velke hodnoty tam mate.

hodnocení

Jak jsem psala výše, VĚTRÁME CELODENNĚ II PRŮVAN (v létě i v zimě), v zimě tam topíme, nic tam nesušíme, jen se osprchujeme a stále tam větráme a topíme, NIC NEPOMÁHÁ, VŮBEC NIC. A jak jsem psala výše, tyto problémy tam byly už na ZAČÁTKU našeho nastěhování a to se tam i PŘEDTÍM VĚTRALO.

jirib
hodnocení

0x
Oškrábat,vymalovat,nesušit prádlo v bytě,nevařit bez otevřeného okna...
Toť rada ze zamlžené koule...
hodnocení

Další rada, která mi vůbec nepomůže, jelikož když vařím, mám v KUSE PRŮVAN, v koupelně větrám CELODENNĚ a jak jsem psala výše, ta vlhkost tam už byla na ZAČÁTKU našeho nastěhování, neměli jsme ještě ani vybalené věci, natož abych vařila. V žádném bytě předtím jsem se s něčím takovým nesetkala a to dělám všechno všude stejně. Bydlela jsem i v paneláku, pod střechou a NIC TAKOVÉHO JSEM NEŘEŠILA.

id

Jste jak koklovrátek. Celodenně větrat je nesmysl, pak se nedivte vlkosti a plísni. Kolik máte vlhkosti vy bytě? Měříte ji?

uuu
hodnocení

0x

To je vlhkost. Plíseň je tam již vidět nad oknem - černé tečky. Vysušit a vice větrat. Žluté fleky asi neodborně opraven tepelný most a nyní vlhkost prostupuje.

hodnocení

Jak jsem psala výše, větráme CELODENNĚ, TOPÍME SKORO POŘÁD,...tam by musel být jedině zapojený vysoce výkonný odvlhčovač po celý den...a hlavně to tam bylo už NA ZAČÁTKU NAŠEHO NASTĚHOVÁNÍ (včetně té kondenzace, fleků a plísní v bytech), tou dobou jsme neměli ani vybalené věci,...Ale v tom tepelném mostu možná máte pravdu...jak říkám, "údajně tady proběhla nějaká rekonstrukce koupelny", tak kdo ví, kde všude může být příčina...

reakce
hodnocení

Jak jsem psala výše, větrám CELODENNĚ ( i průvan) a také topím v kuse. NIC z toho NEPOMÁHÁ. A navíc chci podotknout, že ta vlhkost byla tady už druhý den, po tom co jsme se nastěhovali (ta orosená okna včetně plísně i v OSTATNÍCH POKOJÍCH BYTU) , takže to už tady prostě bylo před námi a žádný kuřák tady v bytě nebyl, nesmí se tady kouřit (a už vůbec ne v koupelně). A v létě jsem měla také celý den okno v koupelně dokořán (i průvan) a NIC z toho nepomohlo. NIC. (a to mluvím i o ostatních místnostech v bytě, stále větrám a topím.V létě jsem také měla průvan v ostatních místnostech a plísen i v ostatních pokojích snad byla ještě větší a to máme byt na východ, plno věcí nám zplesnivělo nebo zrezavělo). Bydlela jsem v menších bytech i v horších (třebas i paneláky) a NIKDE jsem neřešila takové problémy s plísní a vlhkostí). Také bych ráda podotkla, že kvůli té vlhkosti nám v koupelně všechno rezne a také se tam objevuje od samého začátku jakýsi"modrý prach" (někde na zahraničním foru jsem četla, že je to snad oxidace mědi...tak nevím.) V koupelně trčí neodborně nějaké dráty do vzduchu včetně drátů pod bojlerem, možná je to i z potrubí...nevím, sami instalatéři neznali pojem "modrý prach". Pěkný den všem.

Žluté zdi v koupelně, žloutnutí #4
Žluté zdi v koupelně, žloutnutí #5
Žluté zdi v koupelně, žloutnutí #6
kala
Dobrý den , máte představu jaké povrchové úpravy byli prováděny? Malba je jasná , ale omítka,lepidlo stavební, stěrková omítka nebo tmely na zdi. Mám nějakou představu, můžete prosím odpovědět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]