Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prkénko na krájení - jak odstranit zápach

Od: mario® odpovědí: 6 změna:
Zdravím, zajímá mě zdali je možné nějak odstranit zápach z česneku a cibule z dřevěného prkénka. Děkuji
Mario

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Zkusila bych citron nebo ocet.

doplněno 02.12.23 16:21:

Teď jsem našla: bydleni.instory.cz/...

host
hodnocení

3x

Různé dřevo má různé vlastnosti: dubové, bukové, akáciové, smrkové, atd...

A jak píše vibe2 - různá prkénka na různé potraviny.

hodnocení

3x

Častěji přetřít rozřezaným citronem. Možná, že by to chtělo napsat Ježíškovi, beztak nevíte, co si přát, o kvalitní prkénko. Na trhu jsou fakt dobré, nedrží pach a nože na něm nenechávají vrypy. ;) Já mám prkénka dvě. Na maso a cibuli a česnek. Druhé na zeleninu, chleba a vlastně potraviny, které se tepelně neupravují a vůně cibule se jim nelíbí. Česnek strouhám.

hodnocení

2x

Mám takový stojánek a na něm různá prkénka, každé k jinému účelu ...

jiofa
hodnocení

2x

Já mám jednoduchý způsob a to, že prkénko strčím do igelit. sáčku (co je na pečivo) nakrájím cibuli či jiné silné arom. potraviny. Sáček vyhodím a je to. Že bych si nakrájel i sáček, se mně ještě nepodařilo.

farm
hodnocení

2x

Mám prkénko přivezené z Norimberka a žádný zápach se v něm nedrží (občas vydrhnuté jarem). Zatímco polské doma koupené se rozštíplo na krajích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]