Nejste přihlášen/a.
Pokud máte dávku barevného prádla, různé barvy, doporučuji používat ubrousky proti obarvení. Je to krabička takto nadepsaná, dostanete v Lídlu a každé drogerii.
Ano, program hygiene bych určitě používala na povlečení, prostěradlo, spodní prádlo. Je vhodné používat na barevné prádlo gel color, protože se většinou pere na 40 a lépe se rozpouští. Na bílé prádlo se mi nejvíc osvědčil Persil. Prací ubrousky jsou super, viz. příspěvek. Dobré je taky občas pustit prázdnou pračku na 90 s přidáním 1l octa, nebude smrdět a rozpustí se případné usazeniny.
S párou nemám zkušenost. Ale normální praní mi vyjde 2 pračky za týden. Bílé a barevné. Úspěch tkví v roztřídění prádla, nepřeplňovat pračku. Všechny prací prostředky fungují skvěle. Jen ty šetrné k přírodě se nerozpouštějí, ale v prádle je nějaký podivný písek. Pokud nemáte monterky nebo pracovní hadry, vlastně nic není příliš špinavé, jen upocené, ušudlané. Stačí program na 40°C. Barevné je lépe s práškem na barevné prádlo, barvy tak rychle nevyšisují. Světlé a bílé, práškem na bílé. Je lépe všechno prát porubu, obrácené naruby. Neudělají se šmrdolce. Cíchy také porubu, pečlivě zapnuté a s předpírkou. Vyzkoušejte množství prášku. Mi stačí polovina doporučené dávky. odměřuji malou naběračkou, která patří snad na omáčky. Prádlo je vyprané a vymáchané dočista dočista. Větší množství stejně více účinné není, ale zůstává nevymáchané a kůži se to nelíbí.
Já jsem právala vlastně na dva programy. Ale teď jsem se naučila a ráda požívám program na sportovní oblčení, na tmavé prádlo, na jemné a také extra rychlé na 30°. Má to něco do sebe. Některé jsou rychlejší, jiné mají více vody na máchání a jiné mají jiné ždímání.
Já peru jen na tři varianty, nejčastěji skoro všechno od 30 do 45°C. Na 60°C jen některé lůžkoviny a utěrky a pod. Bílé /světlé/ a barevné odděleně. Množství prádla jsem se naučila, že jsem s jeho náručí a bez něj stoupla na osobní váhu. Prášku dávám jedno víčko, co splňuje předepsané množství a rovnou na buben. Předpírky nevedu, nemám nic tak zaneřáděné. Pokaždé přidám máchání. Prostě mi chybí to pořádné vypláchnutí od zbytků prášku. Plno věcí žehlím, nejen pro parádu, ale hlavně z hygienických důvodů. To si nechávám k televizi.
S párou nemám zkušenosti... a i když moje pračka má hromadu programů, používám v podstatě jen asi 4, nebo 5.
Prakticky veškeré oblečení peru jako bavlnu na 40, lůžkoviny totéž na 60 (pokud to nejsou ty nové co chtějí taky jen 40) a ručníky totéž na 90. V případě funkčního oblečení vynechám aviváž. Párkrát jsem pral na program umělá vlákna na 40 a párkrát program ruční praní.
Je to jen praní, není to raketová věda.
1. spinave dam dovnitr
2. do nadrzky c. 2 naleju odmerku praciho prostredku.
3. pracku zapnu a zmacknu start
4. az zapipa, tak je hotovo
Nikdy sem to vic neresil a vyprane to vzdy bylo. Nevidim duvod, proc se tomu jakkoliv vice venovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.