Zatepluji pozednici v domě se šikmou střechou a nevytapenou půdou. Stačí když přes pozednici přehodím pás rolované vaty? Nebo musí být pozednice pěkně obložená nejlépe vatou v deskách, aby tam nebyla žádná vzduchová mezera?
přehodím uložím pás rolované vaty****Ano, takto jednoduše. to jde.
Ale proč zateplujete trám? Nebo se ptáte na zateplení něco jiného?
radimir
Mám z venku fasádu EPS a uvnitř je zateplený strop vatou. Podle mě bych měl nějakým způsobem napojit zateplení stropu na fasádu jinak tam bude tepelný most skrz věnec
Ano, takto, jak to doplňujete, je správné řešení. Od polyše, přes trámy, až k zateplení půdy, dejte vatu.
radimir
Ano, jen tou rolovanou v jednom kuse neokopiruji přesně tu pozednici. Tak jestli to vadí ty mezirky nebo ne. Jinak bych musel vatu v deskách a obkládat
Nemusí být přesně okopírovaná, musí být uložena tak, jak to dovolí okolí, ale nesmí být pod vatou "průvan"
radimir
Díky. Myslíte, že nevadí když ten EPS z venku není dotaženy až k fólií? Mám tam potom podbití přesahu střechy palubkama. Nebo bych měl ještě z fasády tu mezeru zadelat.
tu vatu ale lze zastrčit až nad polyš, páč tam je podbití a nic tam neleze. Pomocí "pádla" zastrčit až za polyš...
radimir
Ano, tak jsem to myslel. Většinou to lidi zadelavaji polysem až k fólií, tak jsem měl obavy že to má nějaký zásadní důvod. Musím to totiž dělat zevnitř a je tam sklon 20 st. Takže každý pohyb makačka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.