Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena elektřiny

Od: lada® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Sdělovací prostředky nás zahrnují množstvím informací o navýšených cenách regulované složky elektřiny, ale v procentech. To mi je k ničemu. Pro výpočet skutečné položky v Kč je potřeba znát ceník podrobně (za jistič, za kWh...). Nemáte někdo adresu zdroje?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nxk
hodnocení

0x
Cena NT byla meziročně zvýšena 2,5 x !
Stačí takto?

petrm
hodnocení

0x

Podrobný ceník by měl zveřejňovat váš dodavatel.

nxk
Ano ale asi ne dnes - ale do konce prosince.
Včera ceny teprve zveřejnil regulační úřad, takže ty ceny najdete tam!
Ovšem musíte si sebnat i letošní ceny a porovnat s 2024, to pak uvidíte rozdíly :)
Dokonce tam mají Excel novoroční mi cenami, tak tam dobou hej letošní ceny a zveřejně nám to sem, dík!
Jak říkám, nízký tarif zdražil na dvou a půl násobek … Na ostatní jsem se radši ani nedíval, hnus fialovej

111®
hodnocení

0x

tak jsem koukl na ERU, stáhl cenu , dal si práci a přepočítal s mými stávajícími cenami elektriky od EONu a hel...Snad se sem tabulka vloží...

doplněno 02.12.23 12:26:

jo a k tomu za jistič z 203Kč na 469Kč

doplněno 02.12.23 13:46:

koukám že jsem použil kategorii C což je špatně------tak znovu

nxk
Nezapomeň porovnat NT, to je skoro 250%
Měl jsi tam napsat loňský ceny a letošní ceny, stačí jen ČEZ, ten má největší území nejvíc lidí, ti procentní nárůst ti budou podobný všude

111®
hodnocení

0x

ty asi neumíš číst, nebo v té tabulce nevidíš NT a VT? a proč bych psal CEZ když mám EON Si to na CEZ přepočítej sám

nyx
Vedle toho, že neumíš odpovědět na otázku do vlákna, jsi nepochopil, že mluvím o ceně NT letos a napřesrok?
Anebo já jsem slepý a nevidím tam loňské ceny?
A další tady točí o tom že bude nakupovat u pšonka, no ale my tady řešíme distribuční ceny, a až distribuční ceny ještě navýší na další trojnásobek, tak už bude úplně jedno, kolik to stojí u pšonka, přemýšlejte tou bradavicou na krku konečně!

riva
hodnocení

0x

No já se podíval na ceny elektřiny na otevřeném evropském trhu a můj příští dodavatel bude z Polska, kde je cena 3x nižší.

Kromě potravin a stavebního materiálu tam budu odebírat i elektřinu:

ec.europa.eu/...

nyx
Pokud se cena distribuce v nízkém tarifů zvedla dva a půl krát, příští rok se zase zvedne, tak co ti to pomůže, oholí tě distributor.
Výsledná cena v tu chvíli bude cca úplně stejná.
riva

Od toho tady máme antimonopolní úřad aby korigoval nemravné praktiky monopolních dodavatelů, kteří díky tomu dosahují mimořádných zisků. Do tržního hospodářství patří kontrola monopolů mezi důležité funkce státu.

111®
hodnocení

0x

tak snad už dobře sazba D25d ale ta cena na podporu 84,70 x Ampéry platit každý měsíc je divná
U mne je to 25x84,70=2117,50Kč /měsíc To je nějak moc ne? deklarovi nějakých 500,-

Cena elektřiny

U POZE se platí alternativně buď za MWh nebo fix měsíčně, podle toho co je menší.

111®

AHA tak to jsem nevěděl..

hodnocení

0x
Stačí znát položku za distribuci. Tak mrkněte jakou platíte distribuci s DPH a připočtěte k tomu 66%. To bude distribuce. Cena komodity se navýší o 600kc s DPH za mwh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]