Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, zajímalo by mě, zda dáváte nože do myčky nádobí. Vím že se to asi nemá ale já je tam dávám. Pokud je program na 50 stupnů, tak si myslím že to neni zas tolik aby se ztupily. Díky za vaše názory.
Bez nabroušení? potom snad už je jedno zda řežete ostřím nebo druhou stranou břitu! ! V průběhu použití vždy nože přejedu na ocílce a jedenkrát měsíčně je i přesto dávám synovi, aby je v práci profesionálně nabrousil!
Tak to jsou nějaké super? rád bych viděl nůž který vadrží bez brušení tak dlouho Asi nás trošku houpáte!
Naše myčka je manželka, ale naučila se, že nože do dřezu ani do myčky nepatří, tedy nože na řezání, krájení...Příborových se toto netýká. Nůž, pokud je třeba se jen opláchne horkou vodou a utře, jinak jen utře, pkd třeba.
Nevím jak jsou umístěny v myčce, ale ve dřezu se tedy "neumím napsat slušně" ničí ostří.
V myčce si myslím, že je hlavně ztupí ten agresivní mycí přostředek, který orve veškerou nečistotu z nádobí. Jedna myčka měla dole košíček, tam se nastvěly příbory a malé nože. Druhá má nahoře šuplík na příbory, nože a jiné podlouhlé náčiní, všechno je tam uloženo samostatně do takových přihrádek.
Dával jsem, ale už nedávám. Jen bych dodal, že na to ztupení nemá podle mě teplota vliv, bordel tam dělá hlavně to abrazivo, které je obsaženo v tabletách + tlak vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.