Nejste přihlášen/a.
Mám kotel Protherm Ray 12, který ohřívá vodu pouze pro podlahové topení.
Dům novostavba a topit jsem začal 1.11. Venkovní čidlo nemám.
Teplotu vody na kotli jsem nastavil na 25°C (méně nastavit nejde).
A teď k problému.
U kotle se někdy objeví symbol plamínku a i když mám nastaveno teplotu vody na 25, tak aktuální teplota se zvedne na teplotu mezi 28-30 °C.
Doma mám pak podle teploměrů kolem 23-24, což se mi zdá moc.
Proč kotel drží teplotu vyšší, než jsem si nastavil? Jak ji ještě snížit? Mám přiškrtit průtok vody v podlahovém topení?
Divné je, že symbol plamínku zmizí až po resetování kotle.
Myslím, že kotel je špatně zapojený.
Děkuji za odpověď
S pozdravem Michal P.
0x
Nastavujete teplotu otopné vody; ale jaký máte nastavený výkon kotle? O který typ a jak výkonný kotel se jedná?
A postupujete podle návodu? Četl jste ho?
Nastavení výkonu kotle v kW MODE / OK Stlačením tlačítka MODE/OK ve stavu zobrazení okamžitého výkonu kotle přejdete na nastavení výkonu kotle. Tento stav je indikován blikáním diody kW na ovládacím panelu kotle. Pomocí tlačítek (+) a (-) nastavte požadovaný výkon kotle v kW. Rozsah nastavení výkonu je závislý na typu kotle (maximálním výkonu kotle). Stlačením tlačítka MODE/OK uložíte nastavenou hodnotu výkonu kotle – dioda bar přestane blikat.
Zkusím to a pokud to nepomůže a kotel bude dále přetápět, zavolám servis.
0x
Žeby zákon zotrvačnosti? Kotol má vypnúť pri dosiahnutí teploty vody 25 stupňov,to aj spraví,no topné teleso svojou vyššou teplototou tú vodu ešte dohreje o pár stupňov svojou tepelnou zotrvačnosťou. Pokiaľ máte podlahové vykurovanie,tak by voda mala obiehať len v okruhu podlahy, a ak tam poklesne nastavená teplota,tak by sa mala primiešať teplejšia voda z kotla.
- Chyba kotle protherm F20
- Elektrokotel Protherm chyba F.22 tlak v kotli
- Regulace výkonu elektrokotle protherm
- Kotol protherm v poruche
- Protherm chyba F20
- Protherm 6K - chyba F20
- Kde sehnat náhradní snímač tlaku pro Protherm
- Elektrokotel Protherm Reynok
- Elektrokotel Protherm
- Slaby tlak teple vody - Protherm Tiger 12 KOZ
- Elektrokotel Protherm 18k, expanze?
- Protherm tiger 24koz unik vody
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Kotel protherm tiger tece slabe tepla voda
- Chyba kotle protherm f21
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.