Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vafky málo topí

Od: luk odpovědí: 19 změna:

Vafky máme na plno malo topí

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když otáčíte kolečkem, zmenšuje se plamen? Když přidáte naplno, zvětšuje se plamen?

hodnocení

0x

Nechci být válečný štváč, ale mám tentýž pocit. Mám dvoje. V obáváku i v ložnici a u obou je totéž. Nic moc hřejivost oproti loňsku.

nyx
Ředění plynu?

hodnocení

0x

Z jakého roku jsou? Já mám z cca 99-2000 od Mory a topí jak ďas.

Možná je v háji termostat. Zezadu je měděná kapilára a vede do plynové armatury.

Kolečkem se nastavuje teplota. Ne výkon!

Takže termostat plynové armatuře může brzo stahovat plamen.

uuu
hodnocení

0x

Také jsem měl problém. Netopilo nebo málo. Plamínek hořel. Nemohl jsem příjít na to, proč to topí málo. Ten mačkací prostřední vyšší knoflík nevyjel nahoru. Až jsem ho povytáhl, tak se to rozjelo. Ale nekroutit s ním.

U každého, ale může být jiný problém.

Každý máme jiný model s jinou armaturou. Jaké máš ovládání ty?

mě stačilo, že jsem dal čidlo termostatu dále od tělesa topidla...

Pozor na ulomení. Ta kapilára (měděný drát a ta patrona) není drát, ale tenká trubička plněná médiem pro přenos tepla. Jak medium unikne nebo se celá trubička ulomí, tak termostat nefunguje jak má ;)

Děkuji za upozornění, ale je mi to známo. Jako u jiných, podobných regulátorů.

01.12.23 15:58

;)

01.12.23 16:37

*placni**pivo*

uuu

Jsou to staré vafky Gamat

Gamat 4000, z roku 1975.

Složí dosud.

nyx
Vyrábí se dodnes (inovované) tusim 3 a 4 kW verze, pasuji na staré vydechy…
Stejně tak Karma a Mora.
Ty waw kamna mate nainstalovány zahodinku dvě (díra fo zdi, jedna trubka-hadice) a topite.

Mám MORA 6131 (jiný design, ale stejný pajšl má tuším 6140

V bytě s wawkami, zn Mora, žiji 30 let. V obýváku 7 let staré a v ložnici 3 roky. Znám je moc dobře. A všechny jejich čudlíky a kolečka a ventily. A letos mám pocit, že hřeji méně. V duchu to svádím na výhřevnost plynu. Vím, že je to blbost, ale mám to tak.

@babkazov... no taky mě to napadlo.

Ono se to dá spočítat podle spotřeby

111®
hodnocení

0x

jistě že je jiná výhřevnost plynu, když je to stavěno na plyn SSSR

doplněno 02.12.23 18:26:

také to jde poznat podle barvy plamene, může to chtít znovu seřídit na jiný plyn..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vafky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]