Nejste přihlášen/a.
tak další (pro mě) zapeklitá otázka. Potřebuju postavit nový štít za zvětralou vepřákovou zeď. A tak nevím jestli to něčím zpevnit, nebo jen očistit a rovnou stavět... prosím poraďte .
Dík
doplněno 25.05.10 15:25:patří tam na vepřákouvou zeď
Když dodáte potřebné informace, foto, rozměry a podobně, tak nejdeme řešení. 123456789
doplněno 25.05.10 15:28:fotka již došla, z čeho má být štít? Cetris, palubky, Ytong, OSB, cihla. Vše je možné. Co bude na půdě? Zateplení stěn bude z čeho...
doplněno 25.05.10 16:42: Milý Ondro, to já bych pojal jinek, co možná nejmenší žatížení stávající stěny. Sice vidím jen jedno foto a už nevidím další detaily, ale co třeba,no viděl bych to na cihly tak dvě řady ( nad ten trám) okno, překlad a okolo ytongy. nic tam nebude, pouze půda. příští rok budu dělat novou střechu tak to budu řešit až potom.
mě jde hlavně o to jak ošetřit stávající stěnu.
Ondro, sice nevím proč musí být zděná, ale pak bych doporučil:
zamést, ofoukat, zašalovat do roviny, udělat betonový "věnec" a pak začít zdít.
fakt nevidím problém...
doplněno 26.05.10 09:08:Ondro, myslem jsem takto:
vyčistit spáry ve vepřovicích asi 3 cm, zamést, ofoukat, zašalovat do roviny, udělat betonový "věnec" vysoký asi 2-3cm a pak začít zdít.
domnívám se, že 15cm na beton je zbytečné, páč potřebujete srovnat do roniny, nikoliv zpevnit stěny. Proto jsem dal slovo věnec do uvozovek, jen pro představu co zamýšlím. Stále nevím proč stěna ve "dřevostavbě" bude zděná, ale respektuji Váš požadavek.
Opět nevidím žádný problém. (jak silnou zeď hodláte postavit?)
souhlas s Milanem - do věnce trochu drátů, vyška by stačila 15, izolace kvuli mostu pokud by tam bylo podkroví at to nedelá potom neplechu a vyzdít nebo tam chcete prkna?
věnec myslíte jako prostě 15cm betonu navrch te zdi? myslel jsem že na to rovnou naskladam cihly...
venec je myslen poocisteni vepriku pokropit vodou a na to udelat venec potom muzete zdit na venec, je na spevneni zdiva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.