Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový štít na zvětralou vepřákovou zeď

Od: ondrasek* odpovědí: 8 změna:

tak další (pro mě) zapeklitá otázka. Potřebuju postavit nový štít za zvětralou vepřákovou zeď. A tak nevím jestli to něčím zpevnit, nebo jen očistit a rovnou stavět... prosím poraďte .

Dík

doplněno 25.05.10 15:25:

patří tam na vepřákouvou zeď

Nový štít na zvětralou vepřákovou zeď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když dodáte potřebné informace, foto, rozměry a podobně, tak nejdeme řešení. 123456789

doplněno 25.05.10 15:28:

fotka již došla, z čeho má být štít? Cetris, palubky, Ytong, OSB, cihla. Vše je možné. Co bude na půdě? Zateplení stěn bude z čeho...

doplněno 25.05.10 16:42: Milý Ondro, to já bych pojal jinek, co možná nejmenší žatížení stávající stěny. Sice vidím jen jedno foto a už nevidím další detaily, ale co třeba,
dřevěný rošt, OSB desky a na ně zvenku nalepit pěnou EPS. Zevnitř dle požadavku na rekonstrukci půdního prostoru.
Proč se domníváte že by to bylo z ytongu a jak silného? Jak vyřešíte povrch stěny versus ytong...
ICQ 55180641
ondrasek*
hodnocení

no viděl bych to na cihly tak dvě řady ( nad ten trám) okno, překlad a okolo ytongy. nic tam nebude, pouze půda. příští rok budu dělat novou střechu tak to budu řešit až potom.

mě jde hlavně o to jak ošetřit stávající stěnu.

ondrasek*
hodnocení

ee štít musí být zděný. nevím jaké fotky ještě přidat... třeba toto?

Nový štít na zvětralou vepřákovou zeď #2

Ondro, sice nevím proč musí být zděná, ale pak bych doporučil:

zamést, ofoukat, zašalovat do roviny, udělat betonový "věnec" a pak začít zdít.

fakt nevidím problém...

doplněno 26.05.10 09:08:

Ondro, myslem jsem takto:

vyčistit spáry ve vepřovicích asi 3 cm, zamést, ofoukat, zašalovat do roviny, udělat betonový "věnec" vysoký asi 2-3cm a pak začít zdít.

domnívám se, že 15cm na beton je zbytečné, páč potřebujete srovnat do roniny, nikoliv zpevnit stěny. Proto jsem dal slovo věnec do uvozovek, jen pro představu co zamýšlím. Stále nevím proč stěna ve "dřevostavbě" bude zděná, ale respektuji Váš požadavek.

Opět nevidím žádný problém. (jak silnou zeď hodláte postavit?)

8976*

souhlas s Milanem - do věnce trochu drátů, vyška by stačila 15, izolace kvuli mostu pokud by tam bylo podkroví at to nedelá potom neplechu a vyzdít nebo tam chcete prkna?

ondrasek*
hodnocení

věnec myslíte jako prostě 15cm betonu navrch te zdi? myslel jsem že na to rovnou naskladam cihly...

ladislavtikal*

venec je myslen poocisteni vepriku pokropit vodou a na to udelat venec potom muzete zdit na venec, je na spevneni zdiva

8976*

jak psal Milan pokud neptřebujete zed zpevnit - je kompaktní tak jak doporučuje - rovinu a jedééééééém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]