Dobrý den, mám kondenzační kotel Dakon KZ 24B a začal mi klesat tlak vody na kotli. Cca za 3 hodiny klesne tlak o 1 bar. Je pravda, že trochu začala kapat voda, ale nenakape tolik, kolik dopouštím. Nemáte s tím někdo zkušenost, čím by to mohlo být? Díky za odpovědi Vašek R.
Jak víte kolik dopustíte? Ono to mate, protože dopouštíte z tlaku do tlaku. Pokud to neutíká trubkami a radiátory, tak třeba pojistným ventilem. Můžete si udělat test, odpusťte něco odvzdušňovákem, a pak sledujte, jak moc jste musel dopustit.
To muze byt netesnost kdekoliv na potrubi, spoj, sroubeni nebo taky i netesny vymenik v kotli. Nic nekape, ale vse se odpari. Pokud nic nenajdete, tak volejte servis na kotel.
Trochu kape už delší dobu přes pojistný ventil, ale teď ten tlak klesne třeba o půl baru za dvě hodiny, takže problém musí být jinde, dříve jsem dopouštěl vodu tak jednou za týden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.