Nejste přihlášen/a.
Já teda vidím do plynoměru i z něj kov. Plastové je všechno okolo, ale to ničemu nevadí, to je jen voda, ta se v plastu dělá snad už víc jak 30 let. A když náhodou kotelna přetopí, tak se to provalí dole a nahoře jenom nepoteče voda. (Měli jsme doma už několikrát tuhle havárii, že kotelna ohřála vodu víc a plastové trubky to nevydržely a bylo zatopené přízemí po pás, ale nahoře nám to může být jedno.)
Jednou se mi stalo, že rychlorevizák odešel s tím, že je vše v pohodě a potom přišla revizní zpráva, že je nutné vyměnit plynovou hadici a ventil. Šel jsem na byťák a po chvilce jednání s úřednicí jsem přešel na level 2 a začal řvát. A najednou byl revizák na bytě dříve, než já, počkal, až přijdu a probrali jsme spolu, co jsou hadice AZ Pokorný, jakou mají záruku a životnost. Potom jsme probrali ventil a revizák s omluvou vypadl. Pointa - ti, co dělají opakované revize v bytech, si zvykli na rychlý prachy a občas píší nesmysly. Vy prvně otočte ty fotky, bolí mě za krkem. Potom tu dejte kopii RZ. V jádře - ta žlutá trubka je kovová, ta druhá je měděná, obojí OK. Koukněte, kde v kuchyni končí ta měděná a vyfoťte ventil a hadici. Vyfoťte, co je na kadici napsáno - výrobce, datum výroby, datum expirace... Jo, ještě - jednu vadu tam asi vidím - odvětrání jádra. Nějak se to počítá, ale dole by měly být nějaké otvory a nahoře také. Ventilátor se zpětnou klapkou nestačí.
Na plynu žádný plast není, alespoň na fotce.
Kdo proboha dělal tu vodu? Může mi k tomu někdo dát komentář?
Jedenácté patro je poslední? Studená končí v půli patra záslepkou. Teplá kamsi mizí a zpátečku nevidět, je mimo fotku?. celý je to svázaný kusem drátu a o nějakých podporách a jejich vzdálenosti si sousedi v nižších patrech můžou nechat zdát, ale jen do doby, než je probudí sprcha zhůry. Nebo že by je autor umně tajil mimo revizní otvor? Nám podobně zrekonstruovali stoupačky, aby se to za pár let vahou vody celý urvalo...
Komentář k tomu? Naprosto běžná praxe při rekonstrukcích. Jen doufám, že to je opravdu nejvyšší patro a že borci prostě nevyřezali flexou podpůrnou klec. Taky mě tam baví ty ustřihané staré káble... Teď bych počkal na Gumídka, který tu napíše, že to asi dělal nějaký hodinový manžel..
Asi před rokem mě vytáčela reklama v rádiu - naše firma udělá kompletní rekonstrukci koupelny a kuchyně ZA TÝDEN ! Máme vlastní stavební dozor a RT! . Byli ze Zlína. Po čase usekli to za týden. Asi se jim někdo vysmál...
Kdysi jsem sledoval v televizi: Jak se staví sen. Evidentně to sponzoroval nějakej výrobce kamennejch koberců, poněvadž ho cpali málem i do obýváku. Že jsou ty časy nesmyslný, mi bylo jasný vždycky. Ale narvat tam málem za víkend kompletní rekonstrukci a navrch tohle, to už mi přišlo moc. Máme v baráku zedníka v důchodu, předělává byt snad pořád dokola, tak mu říkám, Karle, co ten tvůj kamennej koberec. Jó, člověče, to než dáš do kupy, to máš... a furt na něco čekáš, já jen tu podlahu dělal snad tři neděle. Má jí jak ze skla.
Mmch já si podlahu teď nedělal sám. Nějak mi ty mokrý procesy nejdou. Dělal mi to profík. Po nalití to trvalo 10 dní, než to vyschlo tak, aby moh nalepit vinyl. Ventilátor běžel 5 dní 12 hodin v kuse.
Každý řemeslník, když vidí cizí práci, tak jí zkritizuje, což je normální. Z jeho pohledu.
Já vidím úplně voravu žlutou coulovou trubku, ze železa, vedoucí do plynoměru. Odtud je měděná trubka, která vede do bytu.
Marně hledám "roura, která je plastová prý není vhodná na plyn"
ani po doplnění tazatelem, nevidím plastovou trubku na plyn.
To je trubka o průměru 110, klidně to může být odvětrání nad střechu, klidn to může být odpad od horního bytu. Je to na vzduch, či na odpad.
Na plyn to určitě není.
Když se kouknete do díry, dolů, nevede do té trubky Váš záchod?
U maminky v bytě byla kontrola plynu. Pán obcházel byty, přidržel nějaký pčístroj u trubek ve stoupačkách a u hadice za sporákem a odcházel. Když jsem se ptala, jestli je to v pořádku, mezi dveřmi něco zamrmlal a byl pryč. Tak snad napsal nějakou zprávu aspoň pro družstvo, když už nájemník neví, na čem je.
"Nějaký přístroj" je detektor úniku plynu - kdyby pán nějaký únik či jinou závadu objevil, určitě by upozornil. Jinak ano, zpráva o revizi/kontrole se předává zákazníkovi, např. tomu družstvu, který ji má uloženou. Odstranění případných závad řeší každé družstvo, SVJ, majtel jinak.V každém případě je možné požádat o nahlédnutí, zda je vše OK.
Zjavne nechapete zakladne pojmy a nepoznate materialy. Plyn je ok, ocel a med. Dajte sem fotku reviznej spravy, co tam je napisane.
Co je tam zle a sfusovane : rozvody vody bez kotvenia rur, azbestove dosky na vetracom potrubi, zrejme novy kabel CYKY-J 3 x 2,5 volne visi, vedie cez jadro, kde nemaju vase sukromne kable co hladat.
Vede přes jádro, kde nemají Vaše soukromé kabely co hledat.
A to proč? Můžeš mě nějak nasměrovat k nějakému předpisu, který to zakazuje? Já nerejpu, jen se upřímně divím a ptám se. Přesně takhle je máme tažený na celým sídlišti už od roku 1985 a někde bych dohledal i origo schéma zapojení. Vede tam přívod pro kuchyňskou linku a dokonce i pro sporák (3-fáz). Ten přívod má dokonce ve společném prostoru svorkovnice - acidurky.
Co se týká azbestu, tak tam. je a bude, dokud do něj někdo nepraští. Není to ideál, ale není to zakázané. Mnohem horší by bylo s ním jakkoliv manipulovat
Moja vyhrada sa tyka sposobu, akym si tam tie sukromne kable vedene, ziadne upevnovacie prvky ani chranicka.
Někteří revizáci jsou citliví na požární úseky, jestli třeba nemyslel tohle...jenže mo nikdy nikdo nevysvětlil jak mám protipořárně zabezpečit každé patro samostatně.
Vyrábějí se protipožíární montážní pěny, které při určité teplotě zvýší svůj obem a měly by tak uzavřít jednotlivý požární úsek, ale na stabě jsem něco takového zatím neviděl ...
Paninko kde viděj měkké pájení měděných trubek na plyn? Ať se dívám jak se dívám, tak je to LISOVANÉ !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.