Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroko Svorka na vodič

Od: ele odpovědí: 9 změna:

tme.eu/...

Dá se někde sehnat podobná izolovaná Svorka, ale nee na banánek, ale přímo na vodič? 32A/600V AC stačí případně jak moc v tom ten banánek drží, aby se nedal snadno vytáhnout?

Mám strach, že se povytáhne a pak při úchopu člověk dostane 230 vostrejch. Prostě to potřebuji na pevno.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těžko budete shánět krokosvorku na 230 V.

sasa*

Prosimtě řekni nám proč? Třeba: hadex.cz/... atd...

kmet

tazatel chce na samotnou krokosvorku přivést 230V, to neni dobrý nápad. Kdyby svorka byla po odpojení bez napětí, byla by to jiná situace

ele
hodnocení

a kdo tvrdi ze privest

Tak jo existují, já jen že jsem se před časem po podobných pídil, ale všude mi řikali, že jsou jen do tuší 48 V

hodnocení

2x
Raději napište, na co to máte, protože z indicií se zdá, že vás napadají nějaké nebezpečné věci na 230 V. Také pro jistotu dodávám, že 32 A trvale tato svorka jistě nepřenese, nechtěl bych po ní víc jak 10 A, spíš ani to ne.
doplněno 28.11.23 16:34: Tak jo, pane odborníku ele dnes, tak si ji klidně trvale přicvakněte při 30 A a po 15 minutách mi vyfoťte. že se na ní netoztekly plasty. :-D
Jak je "veliká" je vidět z fota v poměru s velikostí zdířky pro banánek.
ele
hodnocení

Ty jsi ji měl v ruce, prý je dost velká, prý jako Svorka ku startovacím kabelům. Otázka bude styčná plocha,

a 10 A přenese v pohodě i šňůrka 0,75 mm2

mll
hodnocení

0x

A co krokosvorky a blbovzdoné banánky

tyhle

gme.cz/...

nebo rovnou tyhle

gme.cz/...

a banánky k tomu jako na těchto kabelech

gme.cz/...

těch se snad ani dotknout nedá. Samotné banánky má myslím TME a Reichelt, GME to má jen na šňůrách a navíc v dost omezeném sortimentu.

třeba

tme.eu/...

reichelt.com/...

Jinak krokosvorky na kabel jsou celkem běžné, já mám právě radši ve spojení s banánky. A spíš mě víc děsí případný zkrat, proto tam, kde to hrozí, tak používám tyhle blbovzdorné banánky.

hodnocení

0x
Případně si přečtěte rady tady poradte.cz/...
Pokud už jich nemáte v hlavě a tážete se znovu na stejný problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]