Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonový plot, rezavá místa

Od: arnostik odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, před rokem a půl nám stavěli skládaný betonový plot. Protože je armovací drát v jednotlivých deskách zřejmě špatně umístěný (není zkrátka uprostřed, ale třeba těsně pod povrchem), tak vlivem vlhka rezavějící drát vytlačí šupinku betonu a následně se na plotu tvoří rezavé fleky.
Chtěl bych se předběžně informovat: jaké máte zkušenosti s reklamací? Zítra sice kvůli tomu budu kontaktovat firmu, co nám plot dodávala a montovala, ale ať vím na co se zhruba připravit. Kdyby se jednalo o 2 nebo 3 flíčky, tak to neřeším, jenže takových míst je na plotu asi 30. Moc Vám děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

0x
Pokud je to tak, určitě reklamujte. Toto je zásadní pochybení při výrobě desek a pokud není vysloveně někde uvedeno, že to na jejich deskách běžně bývá, tak to tam nemá co dělat. Na těchto plotech se občas objevuje výkvět, ale rezavé fleky jsou jednoznačně špatně. Určitě se nenechte odbýt. (Pokud jste vybral nejlevnějšího dodavatele, tak se není čemu divit. Z nějakého důvodu je nejlevnější a většinou to bývá proto, že vše vyrábí hrc-frc s nulovou snahou o kvalitu, ta bývá spíše náhodná - omylem).
arnostik
hodnocení

Děkuji za odpověď. Nejednalo se o nejlevnějšího prodejce, raději jsme si připlatili na základě referencí. Každopádně už se mi ozvali a prý se nejedná o obnažené rezavějící armovací dráty, ale o zrnka z jílovce. No nevím, ale je fakt, že se vždy jedná o hlubší rezavé důlky, ze kterých se potom tvoří rezavé fleky. Že to je drát byla pouze moje domněnka, vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být něco jiného. Nabídli mi, že to jejich technik přijede opravit: údajně postižená zrníčka odvrtá a zapraví, tak nevím. *nevi* Přikládám i fotku, jak to zhruba vypadá.

Betonový plot, rezavá místa

Tohle je jednoznačná reklamace, nemusíte nic "připravovat", mělo by postačit nafotit a ukázat (a je jedno, jestli to dělá drát nebo příměs betonu, nic takového tam nesmí být).

hodnocení

0x

Taktak,reklamace,ale mému kolegovi ji neuznali,už púl roku se s nimi dohaduje.

elijas

Dobrý den, jedná se určitě o segmenty jílovce. Oprava se provádí odvrtáním zrnka jílovce a zatmelením. Prevence je penetrační nátěr, poté silikonová fasádní barva, a nakonec tekuté sklo. Pokud zeď nevlhne, tak se jílovec nerozpouští. Také jsem to řešil reklamací, ale po týdnu opět fleky. Firma neprovedla poslední bod- tedy zacelení pomocí tekutého skla. Budu znova reklamovat...

km
hodnocení

0x

tyhlety hnusný ploty jsou snad z betonu, tak nevím, kde by se tam vzalo zrníčko jílovce, ale každopádně mají zřejmě imitovat zeď z naskládaného kamní, třeba z opuky což je něco podobného jako jílovec, a byť se jim to už z výroby moc nedaří, takovýhle hezký fleky tu imitaci jen umocní, takže za mě palec nahoru za věrohodnost a nic nereklamovat

ale už to lidi nekupujte, je to hroznej hnus a na sto let dopředu to zohyzdí český venkov, protože tohle, anrozdím dřevěných plaňek neshnije, je smutný viděl místo plotů tyhlety betonové zdi, za komunismu se tak plotily maximálně průmyslové areály a ne rodinné domy, šmankokote

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]