Jak jste si asi všimli, tak frčí naftová topidla nejmenovaného Číňana, každý třetí YouTuber na to točí recenzi. To topidlo 5 nebo 8 kW stojí asi 110 USD, rozdíl je pouze v podávání paliva. No ale chci se zeptat, proč je to tak levný a plynový vawky (karma, gamat, mora) jsou 5 až 10 x dražší? Vždyť to je daleko jednodušší systém, nevyžaduje to ani elektřinu, v obou případech to má mít standardně sání i výfuk přes zeď…Takže proč ty nový vawky na plyn, jedno jestli Propan anebo zemní, jsou tak drahý? Nejlevnější je asi Mora ale taky ošklivá bílá jak z eráru. Beztak to bude čína ne? Nebo se to bouchá v ČR jak karmy a gamaty, jen s italskou regulací? Co si o tom myslíte? Karma udává štítek i B tedy účinnost obrovská, ale ta cena je pro mě masakr. Dokázal by někdo mezi sebou porovnat, ty plynové lokální topidla? Jako kdyby to stálo třeba dvojnásobek té číny, OK, ale ty ceny to je fakt 10x rozdíl (plynař za to chtěl 22 klacků + práce), vždyť na tom nic není doplněno 26.11.23 16:48: Preferuji plynove topidlo pres zed: ale tohle se mi nelibi a ma mizernou ucinnost trida D mora.cz/... mora.cz/... a je to dost drahy a nevzhledny mi to prijde Karma cenik karma-as.cz/...
Jaky zazrak? Tu Moru? Karmu nebo gamat? Jine vyrobce na plyn neznam. Doufal jsem zda nekdo nezna neco jineho za NORMALNI CENU. Ta cena je evidentně nastavená na luxusní zboží, mi to tak přijde. A ty kamna na naftu Vevor neresim, je toho plny youtube. ve všech případech by to mělo mít sání zvenku a výfuk ven, oni to na tom YouTube u ale zají zevnitř. já bych to ani použít nemohl, protože nemám levnou naftu, a taky ten Elektromagnetický podávací čerpadlo je příšerně hlučný, prostě to je bufík.
Kolik by tak asiměla být normální cena, aby to nebylo dle tebe luxusní zboží? Ono prostě vše něco stojí.
wafky
Cinan jsem myslel ten Vevor a to je bufik na NAFTUdo dilny pres zed! To praveze nechci. Mate toho plny JUTUB, cinan to vsem tech kanalum poslal zadara kvuli propagaci. Uz to tu probehlo. Za komara se nafta lila do kanalu a do pole, to vi kazdej bagrista. Ma otazka smeruje na vhodny plynovy pres zed, nejlevnejsi jsem nasel mora.cz/... za 10.000 Kc 4,2 kW a ucinnost 75% a stitek D za 10.000 Kc
Prostě čínaň okopíroval Eberspracher Airtronic, a prodává jej ani né za 1/10 ceny originálu...
wafky
Ok, patent plati tusim 10 let, tak to nejspis je asi i legalni. Jinak by jim to celnici rozmlatili. A kdy Cinan okopiruje konecne WAWky, to funguje snad uz 80 let takze taky patent free
jirib
Wafky normální...co se vám nelíbí? Vytopí velký pokoj,ale vyúčtování nechtěte vidět. Myslíte si,že v naftě to bude levnější?To už můžete lít do centrály a žhavit stropní infrapanely.
Originál Gamat 4000 stály 5 tis, což odpovídá současným zhruba 70 tis. Deset je dobrá cena. Plyn je velice levný. Jestli je zavedený, tak nemá smysl uvažovat o ničem jiném. Jestli je komín, tak kotel a rozvod vodou.
wafky
Deset stoji ohyzdna mora. Gamaty stoji myslim 15000 a na Karmy jsou tragicky hodnoceni na heurece - ze jsou hlucny a praskaji a nehodi se do loznicé tak nwm. Prislo mi to jako zajimavy srovnani kdyz cinan udela kopii a vylepsenou co s dph stoji 110$ tedy jak zde zaznelo 10x levneji a jeste s krabici a nadrzi. Za to muze skanzen jmenem Evropa nebo jak si to vysvetlujete? U wawek jsou jen mechanicky veci, zadny software co by bylo nutný ukrast a néni to zadna raketova veda, kdyz je to same na trhu 60 let… Ps: pokud je v jednotce jen 1 - 2 pokoje, topidla, kotel nema smysl, nevyplati se. Jestli tedy jde o ucinnost 85 vs 107%u kondenzacniho (nevim zda ty % jsou srovnatelne).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.