Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme dvougenerační dům - zateplený, okna s trojskly. V domě jsou dva byty (každý cca 80m2) a každý byt má svůj elektrokotel. Přestože tedy i topíme elektřinou, roční spotřeba je kolem 14 mWh (v domě máme kolem 19-20 stupnů). Protože ale elektřina pořád zdražuje, přemýšlím, zda spodní byt nenapojit na plyn, který máme na hranici pozemku a cca 8m od elektrokotle ve sklepě. Je možné jednoduše vyměnit elektrokotel za plynový bez dalších změn, prostě využít stávající trubky i tělesa? Problém je ovšem s komínem - pokud tedy není možné vyvést ven fasádou. A zdali se to vůbec vyplatí.
Budu moc ráda za rady a děkuji
Je možné jednoduše vyměnit elektrokotel za plynový****Ano, jednoduché to je, pro toho, kdo ví jak. Ale odborníci si s tím lehce poradí. Ani nemusíte demontovat elektrokotel, nechat ho v záloze, pro strýčka příhodu.
Problém je ovšem s komínem****Vždy se najde řešení, až si pozvete 5-8 firem, na stanovení postupu a cenové nabídky, sám uvidíte, že to jde.
Nesmí spěchat, musí vybírat...
Alespoň mne se to osvědčilo. Ale je pravda, že na některé práce již nevybírám, šáhnu po osvědčené, několikrát vyzkoušené.
Do peletek bych nešel . Je to technicky složité řešení (strojovna) . Nároky na servis a přitom obsluhu . Musíte vynášet popel atd. To dát do chodby klimu co má dobrý celoroční COP je smyslupnější .
Tohle jsem si dal myslím milnulý rok do záložek .
Určitě to jde dopředu a je dobré hledat a porovnávat
Já nevím . Asi bych to nechtěl v ložnici či v obýváku u televize . Prostě bych to bral jako něco v chodbě co to dodá energii do středu domu a srazí tak učet . Osobně preferuji krbovky , to je uplně jiná story . Žádné motory , regulace , ale pohoda . Stejně v ložnici preferuji chlad. Ale chápu že to musí projít přes drahou polovičku co by vás nejraději vyčistila vysavačem . Ale když pak bude odhazovat vršky bude velice spokojená
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.