Dobrý den, poraďte prosím, jak vypnout podlahové vytápění, směšovány okruh. Kotel je Junkers, regulace TA 270, řízení venkovním čidlem, ekviterm. Jde mi o to, co nastavit v regulátoru? Děkuji
Podlahovka nema svuj prostorovy termostat nebo kazda mistnost svuj termostat? Bud se reguluje vypnutim cerpadla nebo uzavrenim hlavice na kazdem okruhu v rozdelovaci podlahovky.
Podlahová nemá svůj termostat, ten je v pokoji, ale jeho zásah je omezen na 0, protože jsou tam kamna. Teploty a kotel řídí venkovní ekvitermní čidlo. Na termostatu jsem nenastavil žádné spínací časy, čerpadlo teda nevím jak vypnout, podlahovka má své vlastni, jedno je v kotli. Míchání vody probíhá přes servomotorem, který reguluje teplotu vody vstupující do systému podlahovky. Ještě mě napadlo, že bych zavřel přívod i zpátečku podlahovky?
Čerpadlo má svůj kabel, ale ten jde do nějaké krabičky, sběrnice. Myslím si ale, že i to kotlové čerpadlo by to do podlahy hnalo, takže spíš jak nastavit uzavření toho serva na vstupu do rozvodu podlahovky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.