Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí podlahového okruhu, Junkers kotel, regulace ta 270

Od: pesan71® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
poraďte prosím, jak vypnout podlahové vytápění, směšovány okruh.
Kotel je Junkers, regulace TA 270, řízení venkovním čidlem, ekviterm.
Jde mi o to, co nastavit v regulátoru?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podlahovka nema svuj prostorovy termostat nebo kazda mistnost svuj termostat? Bud se reguluje vypnutim cerpadla nebo uzavrenim hlavice na kazdem okruhu v rozdelovaci podlahovky.

hodnocení

Podlahová nemá svůj termostat, ten je v pokoji, ale jeho zásah je omezen na 0, protože jsou tam kamna.
Teploty a kotel řídí venkovní ekvitermní čidlo.
Na termostatu jsem nenastavil žádné spínací časy, čerpadlo teda nevím jak vypnout, podlahovka má své vlastni, jedno je v kotli.
Míchání vody probíhá přes servomotorem, který reguluje teplotu vody vstupující do systému podlahovky.
Ještě mě napadlo, že bych zavřel přívod i zpátečku podlahovky?

hodnocení

0x
A cerpadlo podlahovky nejde vypnout, vytahnout ze zasuvky?

hodnocení

Čerpadlo má svůj kabel, ale ten jde do nějaké krabičky, sběrnice. Myslím si ale, že i to kotlové čerpadlo by to do podlahy hnalo, takže spíš jak nastavit uzavření toho serva na vstupu do rozvodu podlahovky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]