Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování a použití penetrace

Od: milis® odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych vymalovat kuchyn. Už byla malovaná 2x ( 4 vrstvy ). V prodejně mi nyní doporučovali jako první vrstvu penetraci.

V kuchyni jsou krbová kamna, tudíš rohy jsou trochu začouzené. Nesačilo by tyto rohy umít a pokračovat barvou a dát tolik vrstev až to prostě bude krýt. Penetrace je sajrajt, a ikdyž budu pečlivý při zakrývání někde to přece jenom může ulpět a těžko se to umívá.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Zalezi cim, jak kvalitne a kolikrat to bylo malovane predtim, jake jsou tam vrstvy a co na to budes davat ted a jakou technikou. Penetraci bys nejspis potrebovat nemel, ale uz jsem maloval i stenu, na ktere by se to bez ni loupalo..

hodnocení

2x

Jeden ze dvou profíků (žíví se tím, tedy jako maůíři natěrači) používá penetraci a doporučuje, druhý zase nedoporučuje a místo penetrace dává 1. nátěr podstatně víc naředěný než 2. a finální!

Osobně 1x jsem použil penetraci bo bylo víc vrstev a stejně jsem to musel škrábat-začalo se loupat i přes pokud vymalovat zbytek stěny štětkou!, druhé dvě stěny pokoje hned barvou a OK!

Jinak k v kuchyni všechny stěny včetně stropu vzít štětkou a mýdlovou vodou (ať již jarovou, roztok mazláku nebo "rozpuštěný" jelen...)

hodnocení

0x

Penetrace je často zbytečná, ale při správné aplikaci neuškodí.

Já penetraci nepoužívám.

hodnocení

0x

Na kuchyň jsem si rozvařila slabou půlku Mýdla s jelenem, naředila na kyblík vody a štětkou kuchyň natřela. Vím, že nad sporáem dělá nátěr neplechu, tak tam jsem to a v nejbližším okolí, seškrábla do ztracena. Namydlila znovu a celou kuchyň po zaschnutí vymalovala válečkem. Přesně tak to dělal celá desetiletí táta a po něm, také několik desetiletí, já. Štětkou "vylískala", ale zlaté válečky!

hodnocení

0x
Stejně když budete malovat kupovanou barvou tak na 99% v ní bude stejná látka. Umytí stěn mazlákem pomáhá. Do prvniho ředěného nátěru přidejte trochu penetrace, ušetříte si tím námahu.

dorm
hodnocení

0x

Před penetrací a malováním vůbec olepte vše co nechcete mít zamalované papírovou páskou.

Penetraci do kuchyně pokud tam kouříte, smažíte, pečete určitě, myslím že i z těch kamen by mohl být nějaký kouř, ale nevím. A nedoporučuji zbytečně omývat a sytit stěny vodou. Lepší jedna penetrace než dva tři nátěry navíc (když vám to prožloutává a natítáte moc hustou barvou atd. a stejně to vám nepomůže. Můžete pak škrabat nebo se spokojit se žlutou kuchyní).

krtek6
hodnocení

0x

v prvé řadě vše zakrýt, pak omýt stěny vodou s rozpuštěným mýdlem..pak penetrace a barva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]