Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych vymalovat kuchyn. Už byla malovaná 2x ( 4 vrstvy ). V prodejně mi nyní doporučovali jako první vrstvu penetraci.
V kuchyni jsou krbová kamna, tudíš rohy jsou trochu začouzené. Nesačilo by tyto rohy umít a pokračovat barvou a dát tolik vrstev až to prostě bude krýt. Penetrace je sajrajt, a ikdyž budu pečlivý při zakrývání někde to přece jenom může ulpět a těžko se to umívá.
Jeden ze dvou profíků (žíví se tím, tedy jako maůíři natěrači) používá penetraci a doporučuje, druhý zase nedoporučuje a místo penetrace dává 1. nátěr podstatně víc naředěný než 2. a finální!
Osobně 1x jsem použil penetraci bo bylo víc vrstev a stejně jsem to musel škrábat-začalo se loupat i přes pokud vymalovat zbytek stěny štětkou!, druhé dvě stěny pokoje hned barvou a OK!
Jinak k v kuchyni všechny stěny včetně stropu vzít štětkou a mýdlovou vodou (ať již jarovou, roztok mazláku nebo "rozpuštěný" jelen...)
Na kuchyň jsem si rozvařila slabou půlku Mýdla s jelenem, naředila na kyblík vody a štětkou kuchyň natřela. Vím, že nad sporáem dělá nátěr neplechu, tak tam jsem to a v nejbližším okolí, seškrábla do ztracena. Namydlila znovu a celou kuchyň po zaschnutí vymalovala válečkem. Přesně tak to dělal celá desetiletí táta a po něm, také několik desetiletí, já. Štětkou "vylískala", ale zlaté válečky!
Před penetrací a malováním vůbec olepte vše co nechcete mít zamalované papírovou páskou.
Penetraci do kuchyně pokud tam kouříte, smažíte, pečete určitě, myslím že i z těch kamen by mohl být nějaký kouř, ale nevím. A nedoporučuji zbytečně omývat a sytit stěny vodou. Lepší jedna penetrace než dva tři nátěry navíc (když vám to prožloutává a natítáte moc hustou barvou atd. a stejně to vám nepomůže. Můžete pak škrabat nebo se spokojit se žlutou kuchyní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.