Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Všem.
Velice prosím o radu ( pravděpodobně jedna z mnoha ) týkající se rekonstrukce RD z 40.let. Podkroví nebylo nikdy obytné. Pouze zahrazené vším možným harampádím. Po vyklizení těchto věcí, odstarnéní nánosu bláta se slámou a odstranění prken se nachází trámový strop. Podlaha bude buď dřevěná nebo laminátová plovoucí.
Chci se zeptat jak mám postupova teď? ( představu mám, ale. .. )
1. Sádrovláknité desky a nebo dřevotřískové? Kolik kusově a jakou tloušťku? Je třeba tyto desky něčím natírat? Zejména ty dřevotřískové .. Nevím jestli se o tom někde psalo či ne, jsou na montáž lepší šroubky a nebo hřebíky? Mám koupit dřevěná prkna které položím na trámy ( popř. rošt? ). A nebo pouze desky budou stačit?
2. Mám udělat rošt? ( rozměry trámků? )
3. Izolace? Je třeba či ne?
Vytápění ve spodních místnostech přímotopem. V jídelně je krb, krb vytápí i podkroví, kde je umístěna klimatizace ( topí i chladí A třída ) a přímotop. Kotel jsem neměl kam umístit, plyn jsem nechtěl. Přímotop byla asi nejsnažší volba.
.. ve spodní části se nalézá kuchyň spolu a jídelnou a pracovna + odělená ulička a dveře ven a do chodbičky pod schody, koupelny a sauny.
4. Jaký mi doporučité nátěr proti škůdcům, houby brouci atd.? Trámy se zdají ( nejen na první pohled ) netrknuté. Kolikrát natírat? Mám tyto trámy jestě zpevnit?
Vážně se velice omlouvám za toto téma, ale informací jsem načerpal tolik až se mi z toho hlava točí.
Zatím moc děkuji.
PS : Příště budu otravovat se sádrokartonem, přizděním atd.
nemusí být rozměr nutně zde, ale pole toho se musí počítáním, zkušenostmi stanovit rozměry prken (nastojato) a osová rozteč
samozřejmě dle požadovaného zatížení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.