Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se prohnuly obkladačky?

Od: jiritr® odpovědí: 45 změna:

Dobrý den, při rekonstrukci koupelny jsme nalepili nové obkladačky a ty se prtohnuly do oblouku, respektive jejich střed. Nevíte někdo čím to může být? S tímto jsem se zatím nesetkal a ani neznám nikoho kdo ano.

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Keramické obklady, že se prohnuly? Nevěřím.

Aneb: První elastické keramické obklady na světě!

hodnocení

Bohužel, taky bch nevěřil, nevidět to na vlastní oči a nestat see to zrovna mě. Středy kachliček jsou vyboulený o cca 2 mm.

spu

Jiritr. Foto by nebylo?

Nevěřím, páč to svět ještě neviděl, aby se keramické obklady, po nalepení prohnuly.

Este cisto teoreticky je to mozno extremne nasiakavy material zo zadnej strany a je tam odflaknuta hydroizolacia a zo zadnej strany su masivne premocene, s cim vyrobca nepocital. Z prednej strany su zase nenasiakave, kvoli glazure. Tu by pomohol pokus, namocit ich do 2 dni do vedra, ci sa prehnu pod zatazaou alebo bez.

hodnocení

To ne, obklady jsou keramické a lepené na suchou zeď. Prohnula se pouze horní řada nalepená na omítku, řady pod tím se lepily na stávající obklad a ty jsou v pohodě.

Foto s pravítkem.

hodnocení

Nevěřícím Tomášům přikládám fotodokumentaci.

Proč se prohnuly obkladačky?
Proč se prohnuly obkladačky? #2
Proč se prohnuly obkladačky? #3
el
To čumím, že jsou obklady od výroby prohnuté budiž, ale toto.
Můžete zkusit jedině reklamaci. A udělat znova tu vrchní řadu.
petrovic

Me to pripada ze spis nabobtnaly. Do stran nemely kam jit. Jde to videt na tech sparach, jsou pekne. Tak se to vybulilo smerem dopredu. Dostal se tam vzduch, odvetralo se to a vyschlo.

hodnocení

4x

Velkoplošné? Velikost? Výrobce? Tloušťka? Čím lepené? Jak lepené? Na jaký podklad? atd.. chybí víc info

hodnocení

Rozměr je 25x20 cm, výrobce SIKO, tloušťka 6 mm, lepené lepidlem na omítku.

No dobře, ale chybí tu zásadní info a sice, Co to je; Prohnuly do oblouku? Čím jste měřili. Jak jste měřili. Kde jste měřili. Kdo to měřil. Co naměřil.
Nevěřím, že by lepidlo naleptalo obklad tak, až by se vlnil. Buď je obklad v toleranci a ty jsi moc precizní, nebo jsi lacino koupil něco kazového.
hodnocení

Středy kachliček se vyboulily o cca 2 mm. Levné nebyly a 2 jakost taky ne.

Nemáte někde krabici s nálepkou? Skutečný výrobce, číslo výrobku,...? Vše by mělo být na krabici... A ještě třeba foto zadní strany obkladu s popisem...bývá tam alespoň něco...

S takovým "nedržením" obkladu sem se ještě nesetkal...říkáte, že to bylo na omítce, ale ten průhyb...?

Připadá mi to, jak plastový, špatně přilepený obklad...a přitom je to keramika. Proto mě zajímá výrobce...označení obkladu

spu
hodnocení

3x

No mně když se prohly, tak jsem je rovnal přímo na zdi zvonem.

V učení jsme je rovnali švajcaparátem (autogenem).*smich*

hodnocení

1x

Ony boli najskor prehnute uz od vyroby, nejaka vyrobna tolerancia tam je. Urcite mate nejake rezervne kusy odlozene, tak na ne polozte kovove pravitko a zmerajte, kolko mm je pod nim v strede, to iste urobte na hotovom obklade.

hodnocení

Rezervní kusy jsou rovné a ty nalepené byly taky. Lepili jsme je v únoru.

Velmi by ma zaujimala fotka s prilozenym kovovym pravitkom. 2mm na 25 cm dlzky je neuveritelne.

hodnocení

Máte to nahoře bez pravítka, to na stavbu nenosím.

petrovic

Vzdyt to jde videt, ze musely byt rovne po nalepeni. Pak se zasparovaly. A ted se to prohlo a urvalo i se sparovackou. Toto jsem nevidel. Ale stalo se mi, jak jsme u brachy obkladali koupelku, tak obklad, lepidlo, sparovacka, vsechno v cajku. Jakmile zacal koupelku pouzivat, obklady ztmavly. Proste pily vodu pres glazuru. Uspesne vyreklamovano. Pry meli celou serii spatne vypalenych nebo co.

hodnocení

1x

Bez fotky, ktora tu stale nie je, to povazujem za vtip alebo troling.

24.11.23 20:37
hodnocení

Fotky

Proč se prohnuly obkladačky? #4
Proč se prohnuly obkladačky? #5
Proč se prohnuly obkladačky? #6

hodnocení

1x

Keramika se samozřejmě prohnout může, na 25 centimetrech o 2mm určitě bez praskání. Ale toto se děje tepelnou roztažností, pokud se zazdí studené kachle a pak se ohřejí. Já bych prohnuté obklady sundal, ohřál v teplé (ne horké) vodě a znovu nalepil, spáry bych udělal až později, třeba třetí den.

hodnocení

Tohle by mě nenapadlo, ale kachle byly v temperované místnosti skoro týden, než se lepily na zeď. Měly tedy stejnou teplotu jako zdi, asi 20 stupňů. Dělalo se to za provozu.

hodnocení

1x

Když toto vlákno vzniklo, nevěřil jsem, byl jsem přesvědčený, že si tazatel dělá srandu. Po fotkách jsem zíral, že něco takového je možné. Nedávno mi volal zákazník, že asi odskočila obkladačka. Dnes jsem se tam zajel podívat. Po roce a něco se stalo viz foto. Asi nějaká epidemie...:(

Proč se prohnuly obkladačky? #7
No dobrá, tak se prohýbají obkladačky, s průměrným platem se v životě nevzmůžete na byt, jablka jsou dražší jak exotické ovoce, všem nám zakážou auta a topit ohněm a Číňani nám nechtějí prodávat penicilin, ale zase máme plné regály mandarinek a banánů. :-D

Ještě, že je ta demokracie a každý můžeme sdělit, co chceme...

hodnocení

Vaše reklamace č.00288155 na zboží TON5670 - Ritmo béžový 25x33 byla vyřešena.Způsob vyřešení: ZamítnutoVážený zákazníku, na základě zaslaných podkladů, fotografií a konzultace s výrobcem, byl stanoven následující závěr:Nejedná se o výrobní vadu materiálu.K deformaci a průhybu obkladů dochází vždy při nedodržení dilatačních spár (v tomto případě v rozích).Obkladový prvek má nasákavost >10%. Natáhne vlhkost z prostředí, podkladu a nemá kam uhnout, tedy se prohne. Dále při nanesení velké vrstvy lepidla (používá se při vyrovnání podkladu a projevuje se převážně u posledních-horních řad obložení.Jsou patrné trhliny ve spáře i v omítce (odtržení obkladu od stěny).Z výše uvedených důvodů nelze reklamaci uznat jako oprávněnou.S pozdravem SIKOTomu by jeden neveřil.

Docela by mne zajímalo jak vysvětlí , že se prohnula jen horní řada!

reklamovat reklamaci, nesouhlasit, ale co dále?

@diesel... to mě taky napadlo.

bobann
@diesel
@gumidek
Obklady lepily po řadách. Takze je dost mozny, ze na tu horni radu prave pripadnul kvalitativne horsi balik s obklady

uuu
hodnocení

1x

Reklamujte a zjistěte výrobce. Tam také reklamujte. Pokud odmítne prodejce udělat reklamaci, tak si udělejte znalecký posudek. Přidávají do toho piliny a podobný odpad, který reaguje na vlhkost.

Nejlépe, když jméno výrobce těchto šuntů a kde se dají koupit zde oznámíte.

hodnocení

0x

upřesněte jakým lepidlem jste to lepil a jak jste to lepil a ještě podklad a jeho příprava napadá mě jedině že by se mohly prohnout vlivem nerovnoměrného vysichání lepidla ale nejsem obkladač jen taková úvaha

Nesmysl aby se keramický obklad prohnul tím že se "nalepí na stěnu. Ten se vůbec nemůže prohnout, spíše by praskl !

diesel: já se nepřu píšu že je to jen úvaha, ale když je to podle vašeho takový nesmysl a jste takový odborník na slovo vzatý vysvětlete co se stím obkladem co je na fotkách stalo když se podle vás prohnout nemůže

Za 40 roků jsem toto neviděl a nechápu jak se to stalo, asi zázrak

Sice do téměř do oboru (běžně jsem obklady a dlažbu nedělal, jen obyčejnou zedničinu) jsem se vrátil na posledních 25 roků, a obklady dělal jen v učení ale i pár metrů před tím pak sám sobě, kamarádce... ale toto jsem ještě opravdu neviděl nezažil-jak na tehdejší klasice 10x10, tak i na 15x15, dokonce pak na větších formátech, naposledy na 60x60. jedinou možnost vidím-byly předstím prohnutéa spárovačka zase "záhadně" vypraskala.

hodnocení

0x

Samozrejme kazdy material ma svoju pevnost v ohybe, ved nech si pan vyskusa, moze upnut obkladacku do zveraku medzi dve dosky a pomocou dalsich dvoch dosiek nech ju ohne tak, aby sa koniec pohol o 2mm. Zlomi sa to davno pred dosiahnutim onych 2mm. Pripadne kraje podlozit doskami a na stred tlacit tak, aby sa prehol o 2mm. Tiez to praskne.

Nejake stovky alebo desatinky mm tam budu, napokon aj betonovy strop alebo most sa prehnu, hoci beton je na prvy pohlad pevny rovnako ako keramika.

hodnocení

0x

Ak dobre vidim, tak horny rad je rovny a ten pod nim sa prehol do vnutra? Dakujem za fotky, uz verim, este by to chcelo prilozit nieco rovne na horny rad a rad pod nim, napr pravitko, kovovy profil a pod

petrovic

Peter, vidis blbe. Druha rada je rovna. Vybulila se ta horni smerem ven.

hodnocení

0x
Jestlize prodejce obkladu rika neco o nedodrzeni postupu technologie, tak se ptam tazatele, jestli priklada navod k ppuziti(namontovani) nebo proste jen upozorneni na zakladni veci KOBKLADŮ.
Je to vyrobek jako kazdy jiny...ke kazdemu vyrobku musi byt navod-dokumentace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]