Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při rekonstrukci koupelny jsme nalepili nové obkladačky a ty se prtohnuly do oblouku, respektive jejich střed. Nevíte někdo čím to může být? S tímto jsem se zatím nesetkal a ani neznám nikoho kdo ano.
Bohužel, taky bch nevěřil, nevidět to na vlastní oči a nestat see to zrovna mě. Středy kachliček jsou vyboulený o cca 2 mm.
Este cisto teoreticky je to mozno extremne nasiakavy material zo zadnej strany a je tam odflaknuta hydroizolacia a zo zadnej strany su masivne premocene, s cim vyrobca nepocital. Z prednej strany su zase nenasiakave, kvoli glazure. Tu by pomohol pokus, namocit ich do 2 dni do vedra, ci sa prehnu pod zatazaou alebo bez.
To ne, obklady jsou keramické a lepené na suchou zeď. Prohnula se pouze horní řada nalepená na omítku, řady pod tím se lepily na stávající obklad a ty jsou v pohodě.
Velkoplošné? Velikost? Výrobce? Tloušťka? Čím lepené? Jak lepené? Na jaký podklad? atd.. chybí víc info
Nemáte někde krabici s nálepkou? Skutečný výrobce, číslo výrobku,...? Vše by mělo být na krabici... A ještě třeba foto zadní strany obkladu s popisem...bývá tam alespoň něco...
S takovým "nedržením" obkladu sem se ještě nesetkal...říkáte, že to bylo na omítce, ale ten průhyb...?
Ony boli najskor prehnute uz od vyroby, nejaka vyrobna tolerancia tam je. Urcite mate nejake rezervne kusy odlozene, tak na ne polozte kovove pravitko a zmerajte, kolko mm je pod nim v strede, to iste urobte na hotovom obklade.
Vzdyt to jde videt, ze musely byt rovne po nalepeni. Pak se zasparovaly. A ted se to prohlo a urvalo i se sparovackou. Toto jsem nevidel. Ale stalo se mi, jak jsme u brachy obkladali koupelku, tak obklad, lepidlo, sparovacka, vsechno v cajku. Jakmile zacal koupelku pouzivat, obklady ztmavly. Proste pily vodu pres glazuru. Uspesne vyreklamovano. Pry meli celou serii spatne vypalenych nebo co.
Keramika se samozřejmě prohnout může, na 25 centimetrech o 2mm určitě bez praskání. Ale toto se děje tepelnou roztažností, pokud se zazdí studené kachle a pak se ohřejí. Já bych prohnuté obklady sundal, ohřál v teplé (ne horké) vodě a znovu nalepil, spáry bych udělal až později, třeba třetí den.
upřesněte jakým lepidlem jste to lepil a jak jste to lepil a ještě podklad a jeho příprava napadá mě jedině že by se mohly prohnout vlivem nerovnoměrného vysichání lepidla ale nejsem obkladač jen taková úvaha
Nesmysl aby se keramický obklad prohnul tím že se "nalepí na stěnu. Ten se vůbec nemůže prohnout, spíše by praskl !
diesel: já se nepřu píšu že je to jen úvaha, ale když je to podle vašeho takový nesmysl a jste takový odborník na slovo vzatý vysvětlete co se stím obkladem co je na fotkách stalo když se podle vás prohnout nemůže
Za 40 roků jsem toto neviděl a nechápu jak se to stalo, asi zázrak
Sice do téměř do oboru (běžně jsem obklady a dlažbu nedělal, jen obyčejnou zedničinu) jsem se vrátil na posledních 25 roků, a obklady dělal jen v učení ale i pár metrů před tím pak sám sobě, kamarádce... ale toto jsem ještě opravdu neviděl nezažil-jak na tehdejší klasice 10x10, tak i na 15x15, dokonce pak na větších formátech, naposledy na 60x60. jedinou možnost vidím-byly předstím prohnutéa spárovačka zase "záhadně" vypraskala.
Samozrejme kazdy material ma svoju pevnost v ohybe, ved nech si pan vyskusa, moze upnut obkladacku do zveraku medzi dve dosky a pomocou dalsich dvoch dosiek nech ju ohne tak, aby sa koniec pohol o 2mm. Zlomi sa to davno pred dosiahnutim onych 2mm. Pripadne kraje podlozit doskami a na stred tlacit tak, aby sa prehol o 2mm. Tiez to praskne.
Nejake stovky alebo desatinky mm tam budu, napokon aj betonovy strop alebo most sa prehnu, hoci beton je na prvy pohlad pevny rovnako ako keramika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.