Jak opravit prasklý šuplík v mrazáku? Těch prasklin na přední průhledné stěně je už víc. Bohužel nevím přesný typ lednice, aby se zkusilo koupit nový šuplík. Napadlo mě omotat to kolem dokola nějakou páskou... děkuji
Jestli se objevují nové praskliny, je plast šuplíku už zřejmě degradovaný. Omotáním páskou sice můžete jeho "život" o něco prodloužit, ale jeho rozpadu nezabráníte.
Ony ty plasty totiž zdaleka nejsou tak nezničitelné, jak se uvádí.
Zatavil jsem pájkou kousky měděného drátu ohnutého do S a docela to drží.Ale já ty kastlíky z lednice používám v dílně,takže tam na vzhledu až tak nezáleží.
Boxy v lednici a mražáku bývají nejčastěji vyrobeny z polystyrenu, což je velmi dobře lepitelný plast. Mělo by to jít slepit vteřinovým lepidlem, nebo stačí do praskliny vsáknout nitroředidlo. Kdo si s tím chce vyhrát, tak si může pár střepů z PS rozpustit v nitroředidlu, přidat sekané skelné vlákno, nechat rozpouštědlo trochu odpařit, až vznikne hustá kaše, tou pak udělat housenku na prasklině a nechat 24h vyschnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.