Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit prasklý šuplík v mrazáku?

Od: tm odpovědí: 7 změna:
Jak opravit prasklý šuplík v mrazáku? Těch prasklin na přední průhledné stěně je už víc. Bohužel nevím přesný typ lednice, aby se zkusilo koupit nový šuplík. Napadlo mě omotat to kolem dokola nějakou páskou... děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli se objevují nové praskliny, je plast šuplíku už zřejmě degradovaný. Omotáním páskou sice můžete jeho "život" o něco prodloužit, ale jeho rozpadu nezabráníte.

Ony ty plasty totiž zdaleka nejsou tak nezničitelné, jak se uvádí.

hodnocení

2x

Toto riesim priskrutkovanim platne plexiskla na problemovu cast, vydrzi to potom roky a na konci sa aj tak vyhodi cela chladnicka.

hodnocení

2x

Já vzal dírovanou destičku plochou z Merkuru, přišrouboval prozatímně, nežli jsem sehnal po roce plast, který jsem tam dal.

aman
hodnocení

0x

Zatavil jsem pájkou kousky měděného drátu ohnutého do S a docela to drží.Ale já ty kastlíky z lednice používám v dílně,takže tam na vzhledu až tak nezáleží.

riva
hodnocení

0x

Přelepte to kobercovou páskou, kterou ohnete přes hranu. Není to žádný zázrak, ale za pár korun to bude pár let fungovat.

hodnocení

0x

Boxy v lednici a mražáku bývají nejčastěji vyrobeny z polystyrenu, což je velmi dobře lepitelný plast. Mělo by to jít slepit vteřinovým lepidlem, nebo stačí do praskliny vsáknout nitroředidlo.
Kdo si s tím chce vyhrát, tak si může pár střepů z PS rozpustit v nitroředidlu, přidat sekané skelné vlákno, nechat rozpouštědlo trochu odpařit, až vznikne hustá kaše, tou pak udělat housenku na prasklině a nechat 24h vyschnout.

tm
hodnocení

Asi zkusím tu kobercovku kolem dokola. Tech prasklin na přední straně je tam už víc a teď už kus plastu vypadl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]