Nejste přihlášen/a.
Poraďte, prosím. Manžel chce opět matný nerezový dřez, já uvažuji o granitovém. Zaráží mě tam však doporučený čistící prostředek - 200ml za 190 Kč (zn.Teka, barva měděná). Myslela jsem, že k čištění granitu stačí pouze teplá voda s jarem a že kapky se na gramitu nedělají. Už jsem se tu dočetla, že dělají, ale zajímá mne, zda stejně jako na nerezu a jaký materiál zvolit - nerez či granit, jestliže mi jde hlavně o snadnější a levnou údržbu. Děkuji
Dobrý den,
taky máme granitový dřez, a nějaký podobný přípravek jsme nikdy nepotřebovali- je to pouze reklamní tah.
Zde máte údržbu těchto dřezů:
Kompozitní - granitové dřezy lze čistit všemi dostupnými kuchyňskými čistidly včetně písků. Díky již zmiňované homogenitě materiálu se můžete prodřít jen na tentýž materiál. Na některých barvách granitů téměř vůbec nejsou vidět zaschlé kapky vody. Z hlediska poškození běžnými pády nádobí nehrozí, díky vysoké tvrdosti, poškození. Teplotní odolnost kvalitních granitů je trvale cca 180 °C, krátkodobě až 280 °C. Při běžném používání mají granitové dřezy prakticky neomezenou životnost. Limitující části jejich životnosti jsou odpady, těsnění a doplňky.
Na vyčištění granitového dřezu stačí jen houbička a voda, jednou za čas stačí obyčejný čistící písek a je po údržbě. Pokud je dřez třeba černý a je tvrdá voda, jsou ne něm trochu vidět zaschlé kapky. Ale zas jde vybrat z jiných barev. Co se týče vodovodních baterií, tak na méně kvalitních se časem povrchová úprava ošoupe a začne prosvítat kov, jsem to měl jako reklamaci u dvou zákazníků na baterii se sprchou a výrobce to uznal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.