Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se použít tekutá lepenka na plechovou střechu,

Od: karolok odpovědí: 13 změna:

potřebuji poradit , střecha garáže už je starší pozinkovaný plech , dá se na to použít tekutá lepenka , nebo něco jiného , třeba akrylát.? tam jde hlavně o ty falce . tam zatéká.,děkuji za radu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jistěže dá, ale je to jen flikování. Raději bych podstranil starý pelch a udělal nově-buďto dnešní oblíbený titanzinek, nebo klasický pozink, popř "IPA" ale spíš bych si odobně dal fatrafol třeba 810 nebo 803s žlutá... či jiné , podobné fólie.

hodnocení

2x

Pokud to chcete jen zaflikovat aby to dalo pokoj, tak to natřete nějakou syntetikou. Falce bych dokud barva lepí překryl pruhy nastříhané z netkané textilie na záhony (ta silnější hnědá/černá), dobře přilepil na plech, aby nebyla volná, a dal ještě dva nátěry. Bude to takové olaminování, pár let to vydrží.

karolok
24.11.23 09:12
hodnocení

Děkuji

vernon
hodnocení

2x
Natři to dvěma vrstvama gumoasfaltu.

karolok
hodnocení

Problém je ten , že je to družstevní garáž , není to moje a na opravu velkou mi peníze . Tak to potřebuji jenomn nějak opravit , aby to ještě vydrželo , ani na to nemám 40 nebo 50 tisíc by stala oprava včetně prken.

doplněno 23.11.23 10:46:

garáž je družstevní , né v mém vlastnictví , tak to potřebuji jen oddálit opravit , tak , aby mi tam neteklo .

hodnocení

0x

Jasně, že pomůže tekutá hydroizolace, ale aplikovaná dle návodu výrobce. Síla vrstvy musí být více jak 3mm. Víte, jaká je pak spotřeba a cena?

Nátěr Gumoasfaltem vyjde levněji.

karolok
hodnocení

to nevím, jaká je cena , tak to jenom opravím těma páskama přes falce . Už tam něci z minulosti mám příčně lepeny nahřívané hořákem , ale teče to v jednom místě , tak teď stejně na to nemůžu , tak až na jaře. Podotýkám , že mi je 71 let ,tak z toho důchodu si moc vyskakovat nemůžu .Platit nějakou opravu za 30-40 tis . to tu garáž raděj prodám, Blbý je to , že s tím družstvo nic nechce mít , nic mi na to nedá , jsou to patrové garáže a já jsem zrovna nahoře.

No já bych si taky jako důchodce střechu na svoji, byť družstevní garáži dokázal opravit ale za 3-5 000kč.Ale udělal bych si to sám o s nákupem materiálu , protože vím že na to mám, jak fyzicky tak i zdravotně a zkušenosti jakby smet.Ještě v létě jsem běhal po lešení a dokonce taky IPA pásy vařil na střechuspíše terasu ( na to pak přišla tepelná izolace a pak ještě izolace fatrafol)

Doplnění-pokud to dokážete, asi bych použil toto : Gumoasfalt SA 12-černý , je v balení 5-10kg dál jsem nezkoumal. a opravil tím na raychlo na zimu jen přes falce , přesně dle návodu a pak další rok sehnal někoho kdo by za malý peníz opravil kvalitněji ...

Gumoasfalt ještě letos.

hodnocení

0x
Jen pozor na jednu věc, pokud použijete nějaký asfaltový nátěr a střecha už je někde skrz, tak to v letním horku může prokápnout až do garáže. Z auta to omyjete snadno benzínem, ale aby vám to neznehodnotilo něco jiného.

karolok
hodnocení

Děkuji za rady , tak moc to ještě děravé není , myslím , že je to v jednim m2 nějde povolil falc , protože tan nedavno byli v sousedství natírat střechu , tak po tom rajtovali a uvolinili to . Už jsem to měl v pořádku v létě jsme to tmelili takovým spray z internetu - nevím , jestli za něco stál a potom natřeli kvalitní barvou 3/1 tři v jednom , koupenou v odborném obchodě stála 1200kč . To je tak když oni garážníci idělalí střechu nad uličko a všechno to teče na naše garáže , dvojnísob vody , nehledě na to , že po tom chodili a ukládali jeřábem tu konstrukci , tak že to také hodně prošlapali , ted mi nikdo příspěvek nedá , prý oprav si to sám . To je družstvo rozkvět jihlava garáží je tam nanoře 40 a dole dalších 40 stavělo se to v sedmdesátých letech svépomocí. Já mám garáž 10let-.

belus

Mal som podobny problem.Dal som cierny / letne snko ! / gumoasfalt,po radach strecharov "odbornikov" Po 2 rokoch som vyliezol na strechu / rodinny dom s plechovou plochou strechou / a gumoasfalt bol popraskany na vela miestach.Najviac kde bola silnejsia vrstva a hlavne falce,kde aj trochu stieklo od tepla,potom silny mraz .Tak som to cele pretrel bielym /letne slnko.../ polyuretanom a mam pokoj. Ale je to na vas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]