Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utěsnit dveře proti zápachu z kuchyně?

Od: dizy odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
prosím prosím jak utěsnit klasické zavřené dveře aby tama nešel zápach z kuchyně. Plánujeme zazdění, ale až tak za půl roku. Pomůže nějaký silikon nebo něco podobného? Jde mi o to ať to aspoň trochu pomůže..Je tam totiž docela velká mezera. Kdyby to pomohlo i proti hluku aspon o pár decibelu , tak bychom nemuseli zazdívat. Ale itongy,lepidla a perlinku už máme nachystanou.
Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na dveře nebo futra těstnící pásky, všude, kde je otvor větší, utěsnit textilem. Kdysi se mezi okna dávaly tzv. teplušky. Třeba staré povlečení na polštář naplněné částečně ještě starším textilem a srolované do ruličky. Něco takového můžete dát pod dveře, případně i připevnit a svěsit na tu část futra, kde jsou panty.

Ovšem dotaz na zápach z kuchyně je zajímavý sám o sobě. Při vaření a pečení to většinou voní. A je jedno, jestli je to pečínka nebo koláče. Nepříjemný je zápach z přepáleného tuku. Proto bych se smažení na přepáleném tuku a přípravě jídel, která mi nevoní, vyvarovala. A to úplně nejdříve před všemi dalšími opatřeními.

Přesně, když něco vařím nebo peču, většinou to voní po celém baráku. Jsou však případy, kdy nechci, aby se to rozlezlo všude, třeba když vařím zelí, tak v kuchyni otevřu okno nebo zapnu digestoř a zavřu dveře vedoucí do sousedních pokojů.

hodnocení

3x

Já nevím jak ostatní, ale když vařím,tak mi jídlo voní a na přepáleném tuku nesmažím. Zelí přikreju pokličkou , stejně ho dlouho nevařím, tak vyvětrám, za chvíli není nic cítit- navíc, mně ani to zelí nesmrdí. Jinak dveře se dají utěsnit páskou na těsnění oken ..

kaja
hodnocení

3x

Zaměřil bych se hlavně na to, aby vzduch nešel směrem z kuchyně, ale šel do kuchyně. Tzn, v kuchyni musí být nějaké odtah. Pokud vám smrad leze i skrz zavřené dveře, tak vám musí protahovat špatným směrem. Zkuste zalaborovat s okny, při vaření někde přiotevřete jinde zavřete. Na to přijdete.

dygestor
hodnocení

2x
my zapiname digestor, vy ne?
belus

A co ked nemam digestor,treba z konstruknych dovodov. Nemusi kazdy byvat ako vy.

hodnocení

2x

Asi je to vkusem každého z nás. Ale doba, kdy žena byla u plotny a nejlépe celý den zavřená sama, je dávno pryč. To bylo v době, kdy se v panelácích staněly maličké kuchyně. V současnosti se vracíme do doby velkých kuchyní, kde rodina tráví čas, kuchařka je členem dění, členem rodiny, povídají si, bběhají děti atd. Tak to bylo za našich babiček a tak je to v nových stavbách, kde je v obýváku kuchyňský kout nebo obývák je součástí kuchyně. Jde-li to, na pachy je digestoř. Když ta není, je okno a větrá se. Alespoň není plíseň. Všechny "dvouletky", kde jsou dvojité dveře mezi obývákem a kuchyní, mají dveře pryč a velká, otevřená místnost slouží celé rodině a nedělá ze ženy služku, která něco klohní za zavřenými dveřmi. Navíc, už všichni máme pěkné nádobí není se třeba za něho stydět. :-D Jen můj názor

hodnocení

1x
Pokud tema dverma nechodite, tak je olepte po obvodu paskou. Bud obycejnou sedou paskou nebo parotesnou paskou. hornbach.cz/...

id
hodnocení

1x
Žádné dveře nezavírám, mimo koupelny, denně vařím a nic nesmrdí. Vařte v el tlakovém hrnci, který do okolí nepouští vůni / zápach, k tomu digestoř, pokud je třeba. Co vám v kuchyni smrdí? Přece nesmažíte denně tvarůžky.

hodnocení

0x

Musíte jít s dobou a být trendy.

Naprostý hit bytových architektů je jedna velká obytná místnost s kuchyní dohromady - když takový architekt dostane rekonstrukci panelového bytu, pak první co udělá, že vybourá příčky a získá tak majitelům krásný přehledný prostor se všemi vůněmi a pohledy na činnost kuchařky / kuchaře - pokud možno i s průhledem na WC a do koupelny.

Namátkou třeba tady:

Nová kuchyně
Původní kuchyně byla umístěna ve vstupní chodbě, což bylo nevyhovující nejen po praktické stránce. Designérka se ji rozhodla přesunout do největší místnosti, kde byl dříve průchozí pokoj a propojit ji s obývacím prostorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdění dveří

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]