Nejste přihlášen/a.
Máte to někdo vyzkoušený? Podle fotky by to mělo sedět, anebo je lepší ten dlouhý?
Případně našel by někdo i redukci na malou dvou kilovou láhev, kde je potřeba odtlačný ventil?
To je docela ranec, že to uspoří minimálně 50% ceny
Neprudí kvůli tomu na čerpačkách, že přichází o kšeft, resp. že se to nesmí? Je k tomu legislativa?
Ps: Technikálie, jakože natankovat nejvýše 18 l = 10 kg, do zcela prázdné 10 kg lahve, A že nejdříve uzavřít ventilek a pak až vyndávat pistoli, je mi známo…
No němci a poláci prý 11 kg, ale ta lahev je stejná, ne?
Jak je to vlastně u auta, když se tankuje LPG doplna, to se zastaví tlakem nebo jak? je mi jasné, že v autě se používá kapalné fáze.
0x
Nic nového. Je to zakázené a je to podvod. Spíš, než prudění bych se bál trestního postihu a v případě poškození zdraví (popálení, roztržení tlakové nádoby) i lochu. V autě je ventil ovládaný plovákem. Pak je tam taky přetlakový ventil samozřejmě.
Mimochodem, chapeme se, ze pri plneni 10 kg = 18 litru, tam s rezervou musi zustat vice nez 20% prostoru pro odpar?
Me zajimalo, proc udajne stejne lahve v PL a Nemecku jsou deklarovany jako 11 kg tedy cca 20 litru?
Muzete byt pane @kmet konkretni? Az dodnes jsem si totiz myslel, ze je to presne naopak a vareni neni zatizene spotrebni dani.
Dekuji
Ono nejde jen o daně, ve vyšší ceně plynu v lahvi má distributor i pravidelné revize lahve ,opravy a výměny ventilů ...
Ja mam lahve 2022 a 2023 s novymi ventily. Natrene. Defakto funglovky. Prave proto se mi nechce si je nechat vymenit za rezave hnusne a za 2 nasobnou cenu s tim, ze v lahvi zustal kondenzat (plnicka neodcerpala) apod.
Jako chapu ze jde o bezpecnost a gro otazky smerovalo na kvalitu vyrobku. A vsichni resi dane (aniz jim rozumi). Ach jo.
0x
Kdysi byli plničky a fungovalo to tak, že se láhev při plnění postavila na váhu a plnilo se určité množství dle váhy, stejným způsobem se plní kysličník uhličitý.
Ona je snad nejaka spotrebni dan na propan butan?
businessinfo.cz/...
Myslim ze se jedna o pismeno F kde je SD 0, narozdil od LPG pro motory, kde je SD 3933 Kč
e) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané pro pohon motorů nebo pro jiné účely uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19 s výjimkou zkapalněných ropných plynů a zkapalněného bioplynu uvedených v písmenech f) a g),
f) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané pro výrobu tepla uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19, nebo
g) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané
1. pro stacionární motory,
2. v souvislosti s provozy a stroji používanými při stavbách, stavebně inženýrských pracích a veřejných pracích, nebo
3. pro vozidla určená k používání mimo veřejné cesty nebo pro vozidla, která nejsou schválená k používání převážně na veřejných silnicích
uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19.
0x
Ohrožujete ostatní. Asi jste neviděl co umí taková 10 kg lahev když si lehce " odfrkne"
Spočítejte si za kolik se prodává LPG do auta a LPG v lahvi
Nejde o výrobek, jde o uživatele.Kolem plynu se motám 30 let, viděl jsem barák po výbuchu 10 kg bomby, barák po požáru domácí plnírny ( 2 mrtví) , i barák " načechraný " výbuchem 2 kg lahve tak že musel jít k zemi.
A všichni ( hlavné v té plnírně) si fandili jací jsou profíci.
Děkuji, za ty peníze to nestojí
V 99% nevybuchne lahev ale plyn mimo lahev. !
Osobne moc nerozumim tomu, pokud se 30 let pohybujet okolo plynu, kde je uskali toho plneni za predpokladu kdyz vite co a jak, jedine slape misto je nekvalitni redukce (upadne, netesni)…
Na LPG cerpacce nejde zadat ze chci napustit 18 litru, musim to hlidat manualne?
Ps: Letos bouchla nejaka plnirna prave tech lahvi. Evidentne neodcerpavali jak meli (zbytkac). Odkaz na tu domaci nelegalni plnirnu bouchnutou by mne zajimal…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.