Konvertor LPG na propan butan -kdo máte vyzkoušený?
Od:lehkyodpovědí:22změna:
allegro.cz/... Máte to někdo vyzkoušený? Podle fotky by to mělo sedět, anebo je lepší ten dlouhý? Případně našel by někdo i redukci na malou dvou kilovou láhev, kde je potřeba odtlačný ventil? To je docela ranec, že to uspoří minimálně 50% ceny Neprudí kvůli tomu na čerpačkách, že přichází o kšeft, resp. že se to nesmí? Je k tomu legislativa? Ps: Technikálie, jakože natankovat nejvýše 18 l = 10 kg, do zcela prázdné 10 kg lahve, A že nejdříve uzavřít ventilek a pak až vyndávat pistoli, je mi známo… No němci a poláci prý 11 kg, ale ta lahev je stejná, ne? Jak je to vlastně u auta, když se tankuje LPG doplna, to se zastaví tlakem nebo jak? je mi jasné, že v autě se používá kapalné fáze.
Nic nového. Je to zakázené a je to podvod. Spíš, než prudění bych se bál trestního postihu a v případě poškození zdraví (popálení, roztržení tlakové nádoby) i lochu. V autě je ventil ovládaný plovákem. Pak je tam taky přetlakový ventil samozřejmě.
lehky
A kdo je podvedeným? Mimochodem, chapeme se, ze pri plneni 10 kg = 18 litru, tam s rezervou musi zustat vice nez 20% prostoru pro odpar? Me zajimalo, proc udajne stejne lahve v PL a Nemecku jsou deklarovany jako 11 kg tedy cca 20 litru?
Takze na palivo do auta jsou NIZSI dane nez na plyn do sporaku a na topeni? Muzete byt pane @kmet konkretni? Az dodnes jsem si totiz myslel, ze je to presne naopak a vareni neni zatizene spotrebni dani. Dekuji
Ono nejde jen o daně, ve vyšší ceně plynu v lahvi má distributor i pravidelné revize lahve ,opravy a výměny ventilů ...
lehky
Takze nejde vubec o dane ale o marzi. Ja mam lahve 2022 a 2023 s novymi ventily. Natrene. Defakto funglovky. Prave proto se mi nechce si je nechat vymenit za rezave hnusne a za 2 nasobnou cenu s tim, ze v lahvi zustal kondenzat (plnicka neodcerpala) apod. Jako chapu ze jde o bezpecnost a gro otazky smerovalo na kvalitu vyrobku. A vsichni resi dane (aniz jim rozumi). Ach jo.
Kdysi byli plničky a fungovalo to tak, že se láhev při plnění postavila na váhu a plnilo se určité množství dle váhy, stejným způsobem se plní kysličník uhličitý.
Čo bolo bolo. Taky se prodával LTO jako nafta ... a stát pak přichází o daně
lehky
Nechapu, ona je vyssi dan na propan butan, nez na palivo do auta? Muzete byt konkretni? Nemelo by to byt cenove presne naopak? Tak, jako u LTO (ktere je na topeni a ma nizsi dane) vs nafta? Ona je snad nejaka spotrebni dan na propan butan?
Nebo se takhle postavený nebo zavěšený na váze dají plnit 2 a 10kg láhve z auta z trubičky od nádrže k reduktoru ... Do 10kg kompozitky je potmě pomocí svítilny i vidět na výšku hladiny. Samozřejmě jen z doslechu
Jinak tu redukci, zatím nevyzkousenou, s sebou pro jistotu vozím v obytným přívěsu, kdyby někdy v nouzi byla potřeba. Videl jsem ji tady prodávat tenkrát asi kolem 7 stovek, rak když jsem na ni někde pak narazil za půlku, nemohl jsem odolat Flašku mám v bočních dvířkách, takze bych tankovací pistoli skrytě strčil přímo tam bez vytahování na viditelný místo ...
@vernon Prosím? Přesně naopak: businessinfo.cz/... Myslim ze se jedna o pismeno F kde je SD 0, narozdil od LPG pro motory, kde je SD 3933 Kč e) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané pro pohon motorů nebo pro jiné účely uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19 s výjimkou zkapalněných ropných plynů a zkapalněného bioplynu uvedených v písmenech f) a g), f) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané pro výrobu tepla uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19, nebo g) zkapalněné ropné plyny a zkapalněný bioplyn určené k použití, nabízené k prodeji nebo používané 1. pro stacionární motory, 2. v souvislosti s provozy a stroji používanými při stavbách, stavebně inženýrských pracích a veřejných pracích, nebo 3. pro vozidla určená k používání mimo veřejné cesty nebo pro vozidla, která nejsou schválená k používání převážně na veřejných silnicích uvedené pod kódy nomenklatury 2711 12 11 až 2711 19.
Nejde o výrobek, jde o uživatele.Kolem plynu se motám 30 let, viděl jsem barák po výbuchu 10 kg bomby, barák po požáru domácí plnírny ( 2 mrtví) , i barák " načechraný " výbuchem 2 kg lahve tak že musel jít k zemi.
A všichni ( hlavné v té plnírně) si fandili jací jsou profíci.
Děkuji, za ty peníze to nestojí
lehky
Jak muze vybouchnout 2 kg lahev? To ji hodili do krbu? V 99% nevybuchne lahev ale plyn mimo lahev. ! Osobne moc nerozumim tomu, pokud se 30 let pohybujet okolo plynu, kde je uskali toho plneni za predpokladu kdyz vite co a jak, jedine slape misto je nekvalitni redukce (upadne, netesni)… Na LPG cerpacce nejde zadat ze chci napustit 18 litru, musim to hlidat manualne? Ps: Letos bouchla nejaka plnirna prave tech lahvi. Evidentne neodcerpavali jak meli (zbytkac). Odkaz na tu domaci nelegalni plnirnu bouchnutou by mne zajimal…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.