Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vypovědět právo chůze a jízdy(věc.břemeno)-neplacení poplatku za užívání

Od: mb* odpovědí: 1 změna:

Mohu vypovědět prá chůze a jízdy (věcné břemeno) přes můj pozemek za koupený v r.2010- důvod výpovědi = stálé a soustavné neplacení smluvního ročního poplatku (ani jednou nezaplaceno), které smluvně zřídil pravůvodní majitel mého pozemku v původní kupní smlouvě v r.1994 ! se souhlesem a podmínkou platby ročního poplatku na jméno původního majitele sousedícího k pozemku se zmínkou, že bude právo přecházet na další mejitel. Mám pocit, že někdo prapůvodní nemůže určovat dnes nevýhodné podmínky do budoucnosti. ( polatek yl v 1994 ujednán na 200Kč za rok). Sousedící pozemek je trvalý travní porost s nemožností na něm stavět dle územ.plánu, je podmáčený, neudržovaný s nálety, zanedbaný, svažitý s nejnižší bonitou půdy, trvale neudržovaný . Soused ani prapůvodní vlastník nevyužil (val) právo chůze a jízdy přes můj pozemek od počátku platnosti prapůvodní smlouvy. Souhlas byl v prapůvodní smlouvě (1994) na konkrétní jméno prapůvodního majitele Dnes je již jiný majitel (od r.2010) - jeho syn. Nový majitel sousedního pozemku je od r.2010 a také soustavně- ani jednou nehradí poplatek určený v původní kupní smouvě, nemůže to ani prokázat, nezajímá se o stav věci, je nekomunativní, sosední pozemek neudržuje, je podmáčený a NELZE na něm stavět nebo ho jinak užívat, je to neprostupná "houšť" travin - dle územ.plánu - viz obrázek). Obdobně si přístup může zřídit se svými sousedy z druhé strany, jejichž pozemky také sousedí s obecní cestou . Domnívám se, že jde o hruby nepoměr a omezování a znehodnocování našeho pozemku při případném prodeji nebo stavby domu ( my stavět na našem pozemku můžeme-dle územního plánu). Znehodnocuje nám to náš pozemek ve znaleckých posudcích ceny a neumožňuje tak zístat výhodnější podmínky při hypo financování od bank. Mám šanci se tohoto břemene zbavit soudní cestou ( soused dlohodobě neplatí - ani jednou a neužívá soused.pozemek! )? Co k tomu budu potřebovat?

Mohu vypovědět právo chůze a jízdy(věc.břemeno)-neplacení poplatku za užívání

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zijevyzva
hodnocení

0x
A vyzval jsi k placení?
Ne!
Neznáme obsah smlouvy.
Otevři si zlaté stránky, najdi si: advokát. Ten ti to vysvětlí, ale bude chtít znát obsah smlouvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]