Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpadní trubka u pračky/sifon?

Od: zdenka26 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, před pár dny jsem se přestěhovala do nového/staršího bytu a hned mě zarazilo řešení odpadu k pračce, protože sem ještě nic takového neviděla. Ze zdi kouká pouze kus trubky šikmo směrem nahoru. Chci se zeptat, zda je to takto normální a v pořádku, bojím se, že po zastrčení výpustní hadice do otvoru může kdykoli vylítnout, a tak prozatím radši neperu. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto či radu jak sama bez pomoci instalatéra vyřešit? (Hlavně se nesmí sekat do zdi apod., jsem v pronájmu). Moc moc děkuji.
Odpadní trubka u pračky/sifon?
Odpadní trubka u pračky/sifon? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Není to normální. Inu, domácí kutil je domácí kutil.

V té odpadní hadici od pračky sice není tak velký tlak, ale tohle je vážně špatně.

Je tam velmi málo místa, ale zkusil bych to minimálně stáhnout širší stahovací páskou (poté, co bych z vnějšku "srovnal" venkovní průměr obou trubek).

Pokud ta koncovka hadice od pračky je zasunuta opravdu pevně, pak bych upevnil někde "po cestě" ještě tu hadici, aby se zejména při ždímání nekroutila a nevytrhávala koncovku z potrubí.

re4zon
hodnocení

4x
Na chate mi to taky nejaky koumak vymyslel a funguje to a videl jsem to i jinde. Ano, je to spatne, nicmene pokud se neucpe potrubi ve zdi, odtekat to bude normalne.

karel556*
hodnocení

3x
Zkuste použít toto, mám to taky a neuniká ani voda, ani zápach.
baumax.cz/...

hodnocení

2x
Jestli to může vypadnout, poznáte, když to tam zastrčíte. Ale tato guma na gumu držívá dobře. Dodržte to, že hadici z pračky vedete nahoru, cca alespoň do úrovně horní stěny pračky, a teprve až potom do odpadu, ne, že se hadice bude válet na zemi. Bývá k pračkám přibalený držák hadice, který slouží k definovanému zavěšení.
heureka.cz/...
Trošku riziko vidím v tom, že je to realizováno tenkou prodlužovací hadicí, která nemá takovou životnost, jako trubka a může se teoreticky pod vanou rozpadnout a vy to nezjistíte. Také se to může zanášet. Je k ní přístup nějakými dvířky?

tiny
hodnocení

2x
Zasunout chobot do díry co nejhlouběji, pokud by byla tendence vyletění, tak omotat šedou páskou z OBI. Pak to vyletět nemůže.

hodnocení

0x

Hlavne tam absentuje sifon a ochrana proti opacnemu toku vody, v zavislosti na konstrukcii pracky sa moze sirit cez pracku zapach do interieru.

Ako ochranu proti vyskoceniu hadice by som ju pripaskoval o ruru kurenia vzadu na fotke.

Domnívám se, že sifon nahradí hadice, která bude jako sifon. Páč výtok je dole, toto nahoře, nikdy nemůže všechna voda být vyčerpána, vždy zůstane v hadici zbytek vody.

To je teoreticky pravda, prakticky ak je tam zle odvetrana kanalizacia, tak splachnutie wc moze sifon vycucnut, ako homeopaticky pacient cukriky nespravne nazyvane liekmi.

hodnocení

0x

Pokud to tam zapravíte správně, bude to držet. Sifon pračkový by byl lepší, ale bez něj to bude taky fungovat.

hodnocení

0x

No, dobře to není, ale jako nouzovka by to šlo. Ta hadice od pračky, pokud tam nebude zastrčená dostatečně hluboko, řekl bych aspoň 25-30 cm, pro jistotu, by mohla vypadnout. Ale pozor: není tam sifon, který funguje jako pachová zábrana. Na internetu najdete, jak sifon funguje, aby zápach z potrubí nepronikal do bytu. Takže z toho otevřeného potrubí vám po celou dobu do bytu jde smrad! Musela by tam být nějaká spolehlivá zátka. Dalo by se to upravit, kde bydlíte?

Nepůjde smrad, sifon tam je, ohnutá hadice, ve které je stále voda...

fajnsmejr
hodnocení

0x

Začal jsem všechno řešit silikonovým tmelem. Já bych koupil kartuši, vzal svorku a tou svorkou tmel vytlačil a oťaplal kolem dokola, ideálně například kreditní kartou zahladit. Chvíli to bude smrdět ale pak to bude držet moc dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]