Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vlastníme s manželkou rod. domek. Rozhodl jsem se že svou polovinu daruji manželce. Ztrácejí tímto naše dvě děti nárok na dědictví z tohoto domu když bude manželka jediným vlastníkem? Děkuji
Jen pro doplnění. Já se nebojím toho že budu na ulici. Já se ptám co obnáší darování poloviny nemovitosti manželce . Musí se nenovitost nějak nejdříve rozdělit a potom ji můžu manželce darovat a nebo se dá přímo darovat.Děkuji za rozumné odpovědi.
Co jsi nevlastnil v době úmrtí to po tobě dědit samozřejmě nebudou. Co vlastnila matka to po ní dědit budou. Pokud to předtim neprodá a tebe nevykopne . Darování si dobře rozmysli, aby ses pak nechytal za hlavu jakej jsi byl pitomec a tak snadno přišel o barák. Takových už totiž byly spousty...
@winki - Vlastníme s manželkou rod. domek. Rozhodl jsem se že svou polovinu daruji manželce.
Pozor - darování by připadalo v úvahu jen pokud se nejedná o SJM. Manželé si nemohou darovat nemovitost (nebo cokoli jiného), která je ve společném jmění manželů, protože takové darování by bylo neplatné. Jediným způsobem, jak může jeden z manželů nabýt nemovitost do výlučného vlastnictví, je smlouva o zúžení společného jmění manželů uzavřená ve formě notářského zápisu - jinak nebude platná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.