Dobrý večer, nemá někdo zkušenost co rozumného pořídit na změkčení vody z řadu, ochranu před nečistotami a nadměrným usazování m na všem a ve všem co je v okruhu? Má někdo zkušenost s nějaký m konkrétním filtrem, či třeba magnety? Díky.
Pitná voda, technická voda, jaká voda? Rozbití a tomu vápníku můžete použít buďto permanentní magnety, nebo elektromagnetickou sestavu, existují firmy, kde si to můžete několik týdnů či měsíců testovat případně vrátit - ve skutečnosti záleží na složení té vody, průtoku, spoustě dalších proměnných. &&& Jinak existuje klasický Troj filtr, lze to sehnat asi za 8 stovek 3x 10”, do toho kartuše 50 10 5 mikronů. Cena za kartuš je 55 až 125 Kč Ta první je pratelná.
hola
Pardon, ne atomu, ale rozbití molekul sloučenin vápenatých přísad… Ve skutečnosti se to ale nedoporučuje na pitnou vodu, protože vápník pro tělo je prospěšný, mě to v rychlovarné konvici vůbec nevadí. Tyhle magnetické udělátory se ofiko doporučují na technickou vodu, podobně jako reverzní osmóza. protože nikdo neví, neexistují studie, co to s tělem může udělat.
Magnety vápník a podobně neodstraní, k tomu by musely být další filtry. Zabraňují ( dočasně) např. usazování minerálů v rychlovarce. -odzkoušeno osobně
Zdravím, díky. Co jsem hledal, tak minimum na písek atd se doporučuje 50um vložka do filtru např. Atlas či USTM. Pak jsem našel ještě verze přímo pro bojlery, viz aqua-shop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.