Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné spalování?

Od: lojza odpovědí: 5 změna:

Zdravím chci se zeptat viz foto proč se mi ty zbytky tak škvaří k sobě? hromadí se to kolem plamene někdy i v plamenu a přijde mi že to ten plamen trochu dusí je to možné? mám černe uhlí z polska zkoušel sem nastavení větráku od 1-4 stále to škvaří když to rozbiju nevidím tam nevypálene uhlí komín a vše okolo kotle je čisté topím na 50-55 stupnu zatím jedná se o automat berski na fotce jsou nejaké udaje

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lojza
18.11.23 18:52
hodnocení

Špatné spalování?

hodnocení

0x
Jednou jsem serizoval kotel na tohle uhli a chce to skoro zavrit clonu na ventilatoru, jinak to poradne ani nechtelo horet. Skvarky muzou byt hodne vzduchu a nebo je to dane uhlimm me to s Bílinou taky dela podibne skvarky.. teplota kotle 50 je o nicem. Chce to tak 70.
lojza
hodnocení

jo jeste neni taková zima topím na 55C a mám docela teplo mohu se zeptat jake máte parametry když topíte na 70C předpokládam že máte automat? zajíma me prodleva podávání uhli ten čas

ohledně tohodle (chce to skoro zavrit clonu na ventilatoru) to myslíte jak? jde mi ventilator ze šneka a fouká vzduch myslíte tenhle? jak tam lze zavřít clonu? sem prozatím amater co se kotlu týče

To nejde takhle rict, protoze každý kotel to ma jinak. Na svem mam treba 7s podavani 35s pauza. Venilator kolem 30%. Clona byva takova krytka na sani ventilatoru.

hodnocení

0x
Mně tohle automat na hnědé uhlí trochu dělá, když je přechodné teplé období a on je dlouhé hodiny v útlumu, tedy když uhlí v hořáku jen doutná a jednou za hoďku kotel trošku uhlí přisune a zafouká, tedy když je v režimu, že jen nemá chcípnout. Nevím, jestli se to dá doladit, problém v tom nevidím, za normálního hoření leze jen jemný popel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]