Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené faktury vs odpojení od elektřiny

Od: anakonda* odpovědí: 9 změna:

chtěla jsem se zeptat jestli mužou odpojit eletřinu když má mdvě faktury po splatnosti a vše uhradím příští týden?

děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Mohou. Jediná možnost, jak se můžete vyhnout následnému poplatku za znovuzapojení - cca 2000,- Kč., je tam zavolat, omluvit se a poprosit o sečkání. To není jejich povinnost ale dobrá vůle, jestli na to přistoupí. Upozorňuji, že jestli vám ji pak přijdou odpojit tak bez upozornění, varování a vůbec je nezajímá, že vám vypnou počítač natvrdo, vypnou lednici, cokoliv. Na znovuzapojení mají 2dny, s předpokladem že jim odfaxujete potvrzení platby.;)

anakonda*
hodnocení

Děkuji za odpověd,ale už jsem jim 3krát psala,omlovný dopis že vše se stalo nedopatřením a vše uhrádim příští týden,ale řekly mi že do 25.5.má byt platba na učtě t.j.2095kč.tak nevím co mám dělat když peníze přijdou až příští týden.Děkuji

marenka*

Zavolejte si přímo na jejich linku. Kvůli 2000,- pak platit znovu zapojení je škoda. Ale jestli vám to nevezmou, tak s tím bohužel neuděláte nic. Je mi to líto. Vykliďte si mrazák. *plac*

kejki

Domluvte se sousedy na prodlužce. Jinak jak jednou spadnete mezi slabší zákazníky, bude stačit jedno prodlení a budou vás honit.

sebod*

anakondo. Zavolej na zákaznickou linku a zeptej se, jestli mají připraven příkaz na odpojení elektroměru. Tento příkaz tam oni mají cca 2 dny. Pak teprve se elektroměr odpojuje.

Zkus si ty peníze někde půjčit. Odpojení stojí 1.200 Kč. Nehledě nato, že Tě nemusí zapojit ihned po doplacení. Mají na to 14*sok* dní. Většinou ale zapojují do dvou dnů. V případě, že Tě odpojí ve čtvrtek, tak můžou přijít až v pondělí.

Jinak u ČEZU neplatí příspěvek od KEJKI. A to že po jednom prodlení Tě budou honit. Při dalším neuhrazení zálohy postupují stejně jako teď. Dvě upomínky, pak odpojení,

hanher*

Jestli se nemýlím, montér má na odpojení 5dní.

Otázkou ale je, jak moc je vytížený...

doplněno 24.05.10 20:53:

Odpojení nestojí nic, ale zapojení tuším že necelých 1900,-

I když odpojení může být už v tomto poplatku, ale pochybuju.

sebod*

U nás. když monter dostane příkaz na odpojení, tak v 99% případech odpojuje ten den. Ale je to opravdu podle množství práce.

Ano, za odpojení se neplatí. Až za připojení.

byl bych poslal jakoukoliv částku jako projev dobré vůle... a zbytek až bych měl - podle mě to krátkodobě sníží riziko odpojení

fidonet*
hodnocení

0x

někdy zíram, jak jsou rychlí. V něděli jsem zahlásil odblombování elektroměru s tím, že budou měněny kable. Paní řekla, že termín je 21 dní na znovuzablombování. Oznámil jsme ji , že práci ukončím do hodiny. Jaké bylo mé překvapení, když to zaplombovali za dva dny a to je nahoře v horách .

Jinak k problému : piště na reklamace čezu nebo na infolinku. Tam jim napiště svůj žalostný příběh, finanční situaci s tím, že peníze budete mít ( jak píšete ) do týdne. Požádejte je o pochopení a o neodpojovaní. poděkovat atd atd, většinou jsou tam lidi a ne jen komunisticky zblbnuté stroje. Myslím, že vám vyhoví.

Já jsem na koupené chatce musel přihlásit 2 elektroměry, ( přepis ze starého najemníka + sdružení těch odběrů = tedy musel jsem být majitelem obou dvou ) , s tím, že po sdružení, jsme jeden ihned odhlasil do 14 dní. Přišlo mi vyučtování na nekřes´tanský peníz, za spotřebu 5 kwh, v přepočtu s pokutou za odstoupení smlouvy ( to je do 12 měsíců od podepsání nové smlouvy ) zaplatit cca ( už nevím uplně přesně ) 1500 korun. Tak jsem jim vysvětlil podrobnosti s tím, že jsem jejich zakazník pořád , a platit za JEDEN kilowat skoro 300 korun, je trošku moc, když jejich služby stále používám, jen jiným elektroměrem. Do 14 dnů přišla odpověd´ s omluvou, kde jsem měl již složenku jen na 120 korun.

Člověk musí být slušný, bránit se, ale nedělat z nich blbce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]