Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátor v paneláku netopí

Od: danag odpovědí: 15 změna:
Právě jsem si chtěla letos poprvé pustit ústřední topení a zjistila jsem, že radiátor je stále studený. Zkoušela jsem hlavicí různě hýbat, ale bohužel bez efektu. Stoupačka normálně topí (vedlejší pokoj je na ní též připojen a vše je vpořádku).
Jen tak mimochodem, na nástěnce domu bylo teď uvedeno oznámení, že si obyvatelé posledního (12. patra), mají odvzdušnit radiátory. Já jsem 7. patro a ani netuším, jak by se to u takovýchto radiátorů dělalo.

Radiátor v paneláku netopí
Radiátor v paneláku netopí #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Je treba odsroubovat termohlavici z ventilu a zkontrolovat, jestli neni zaskoceny kolik ventilu. Muze byt trvale prilepeny. Bud ho zkusit rozhybat nebo mirnym poklepanim na ventil muze odskocit. Pokud nuc nepomuze, tak vymena ventilu instalaterem.
danag
hodnocení

Zkusila bych tedy vyšroubovat tu hlavicí.
Chci se jen ujistit, že nemůže začít tryskat voda. Povoluje se to proti směru hodinových ručiček (když stojim čelem k hlavici)?
Voda strikat nebude a hlavice se povoluje proti smeru…
17.11.23 10:56

*palec2**palec2**palec2*

hodnocení

4x

Problém bude nejspíš ve ventilu,možná zatuhl.Demontovat hlavici a zkusit rozhýbat kuželku...

Radiátor v paneláku netopí #3
17.11.23 10:54

*palec**palec**palec*

petrm
hodnocení

1x

Pokud je stoupačka teplá, tak to asi není zavzdušněné. Měl jsem u sebe úplně stejný problém, Pomohlo mi několikrát otočit hlavici nadoraz na zavřeno, pak zase naplno otevřeno a po chvíli radiátor začal hřát. Asi nějak zatuhnul ten mechanismus, který reguluje přívod do radiátoru (omlouvám se znalcům, neznám přesné názvy).

hodnocení

1x

I když se doposud tazatelka neozvala, mohu doporučit jvšem ednoduchý postup. Na konci topné sezóny (když už se netopí vůbec, ani navečer), otevřete "termohlavice" naplno a nechte v této poloze. Jednou za dva měsíce mimo topnou sezonu je alespoň jednou naplno zavřete a znovu otevřete. Po začátku topné sezóny si je nastavte dle potřeby (když jsou otevřeny naplno, neunikne vám začátek, kdy začnou radiátory topit). Tím zamezíte zatuhnutí dříků ventilů, které tyto hlavice ovládají a nebudete muset řešit jejich "rozchození" nebo dokonce výměnu za nové.

Taky dobrá připomínka *palec*, taky si to říkám ale vždy zapomenu *zed*!

hodnocení

0x

Ti nahoře neodvzdušnili, nevypustili vzduch, vzduchovou bublinu ze svého radiátoru. Mají k tomu, na radiátoru, spešl trubičku se šroubkem. Pod ni dají nádobu a povolí šroubek, ventilek a vzduch vysyčí. Až začne téci voda, pak šroubek dotáhnou a ventilek uzavřou. Voda bude moci kolovat. Pokud je nahoře vzduch, který udělá jakoby zátku, voda kolovat nemůže.

aaa

Babkazov- paní psala, že si chtěla poprvé zatopit letos. Tedy se na to vyka.lala a nic nedělala s ventilem u ní doma na topení. Tedy měla tím pádem uzavřený vzduch v topení, který nemohl nikam utéci z jejího topení pryč. Když jsou teplý stoupačky, tak nahoře mají odvzdušněno. Ona má zavzdušněno. Tady pomůže jen to ručně odvzdušnit u ní. A nebo delší varianta - nechat topení zapnutý hlavně přes noc na plno. To ale tady nenapsala, jak to dělá přes noc. Většinou to mají vypnutý, aby ušetřili. Pak má smolíka. *poctar* a nebo má zatuhlý ventil na topení.

Píšete nesmysl, oba dva . V paneláku v drtivé většině maji odvzdušnovací ventily jen v posledním patře, a pak říká že vedle radiátor topí na jedné stoupačce a druhý netopí i když točili ovládací hlavicí!

To Tazatel- problém asi bude v zarostlém ventilu. Sundejte hlavici -na ventilu je opak taková tyčka kterou portříkněte WD a rozhýbejte. U některých termostatických hlavic to přes leto zatuhne a ventil je stále uzavřen! Viz co dal rádce magor!

není vedlejší radiátor na jiné stoupačce? Víte to naprosto jistě, že se nejedná o radiátor třeba ve vedlejší místnosti? A řekněte, vy byste nezačal tím že byste pořádal souseda nahoře, aby odvzdušnil?

aaa

Stoupačka topí! Tak to zavzdušněný nemůže být. Vedle topení taky topí. Tak co to asi tak může být, když ne ventil?

Babkazov -představte si že ne! . Ale je to proto že něco málo o tom vím. a trochu chápu čtený text !asi jste si nepřečetla pořádně co tazatel-ka psal-a !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]